luni , 17 iunie 2019, 03:25
Home / Local / Actualitate / Grevă japoneză la Penitenciarul Vaslui

Grevă japoneză la Penitenciarul Vaslui


De astăzi dimineață, salariații Penitenciarului Vaslui au intrat în grevă japoneză. Nemulțumirile acestora sunt legate de neplata orelor suplimentare și criza acută de personal.
Liderul Sindicatului din cadrul Penitenciarului Vaslui, Dan Gheţeu, a precizat că acţiunile de protest vor continua, conform unui calendar stabilit la nivel naţional.
„Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut anul trecut, în decembrie, o serie de promisiuni chiar aici, la Vaslui, cum că vor fi plătite orele suplimentare şi că vor fi create condiţii mai bune de muncă, dar aceste lucruri nu s-au întâmplat. Ne dorim plata orelor suplimentare la zi şi plata orelor suplimentare curente, ne dorim stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea statutului poliţistului şi încetarea abuzurilor asupra pensionarilor din sistem cărora le-au fost limitate pensiile. Colegii sunt foarte nemulţumiţi, lucrăm în continuare cu deficit de personal, ceea ce face ca orele suplimentare să se acumuleze constant”, a declarat Dan Gheţeu.
Liderul de sindicat a spus că, în momentul de faţă, angajaţii Penitenciarului Vaslui au aproximativ 14.000 de ore suplimentare nerecuperate şi neplătite.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident în zona barajului Delea

Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, înregistrat pe …

Copil înecat la Pogonești

Un localnic a sunat la 112, astăzi, după ce a observat că pe râul Tutova …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *