luni , 17 iunie 2019, 03:34
Home / Local / Actualitate / Cel mai mare steag UE a ajuns la Vaslui

Cel mai mare steag UE a ajuns la Vaslui


Filiala USR din Vaslui a participat astăzi la un marș, intitulat ”Pentru o Moldovă Europeană”, care va străbate mai multe orașe în drumul spre protestul din Piața Victoriei din București, organizat de mai multe grupuri civice ale românilor din diaspora.
În centrul Vasluiului, aproximativ 30 de persoane au desfășurat un steag imens al Uniunii Europene, dorind să transmită faptul că regiunea Moldovei susține implementarea valorilor europene în România și respectarea principiilor care stau la baza acestora.
”Mergem la București cu steagul UE ca să atragem atenția asupra zonei noastre defavorizate. Politicile economice ale actualilor guvernanți nu includ prosperitate și pentru regiunea Moldovei. Cerem o autostradă de peste 20 de ani, dar fără succes. De aceea o mare parte dintre cetățenii din Moldova au lăsat România pentru o țară europeană dezvoltată. Acum toți vor veni acasă și vor să-și strige nemulțumirea față de nepăsarea guvernanților. Cei din diaspora vor ca România să fie o țară europeană, dar nu cu jumătăți de măsură așa cum ne impune de un an și jumătate coaliția de guvernare PSD-ALDE”, transmite Ionuț Vintilă, vicepreședintele filialei județene USR Vaslui.
Uniunea Salvați România organizează pe 9, 10 și 11 august Zilele Diasporei pentru a discuta cu românii de peste hotare care vin în țară cu ocazia mitingului din data de 10 august despre relația cu statul român și despre implicarea lor în dezvoltarea economiei românești.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident în zona barajului Delea

Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, înregistrat pe …

Copil înecat la Pogonești

Un localnic a sunat la 112, astăzi, după ce a observat că pe râul Tutova …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *