miercuri , 24 iulie 2019, 02:19
Home / Local / Actualitate / Muniţie neexplodată din al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea unei case

Muniţie neexplodată din al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea unei case


Echipa pirotehnică a ISU Vaslui a fost solicitătă să intervină in localitatea Siliștea, comuna Todirești pentru asanarea mai multor elemente de muniție rămase neexplodate din al Doilea Război Mondial.
Aceste au fost găsite de către un cetățean în timp ce efectua, în curtea casei, săpături pentru realizarea unei fose septice.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, bărbatul a anunţat de urgenţă autorităţile, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.
Specialiştii, un ofițer și un subofițer pirotehnic, au intervenit cu o autospecială şi au ridicat mai multe elemente de muniție (două bombe de artilerie de 100 mm, 3 bombe de artilerie de 80 mm și 2 proiectile de infanterie explozive de 100 mm ), pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Inalt” al judeţului Vaslui recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la numărul de urgenţă 112.
Deasemenea, ISU Vaslui apreciază modul în care a actionat persoana care a descoperit munitia, care a anuntat imediat autoritatile si a oprit orice lucrare in zona respectiva.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mai sunt locuri disponibile la LPS Vaslui!

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui anunță că mai are libere 9 locuri pentru clasa …

Autoturism furat din Marea Britanie, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *