miercuri , 24 iulie 2019, 02:00
Home / Local / Actualitate / Mitropolitul Germaniei a fost la Negrești

Mitropolitul Germaniei a fost la Negrești


Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, alături de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, au sosit în oraşul Negreşti, protopopiatul Vaslui.
Vizitele Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Serafim la Negreşti au devenit o tradiţie, Înaltpreasfinţitul oferind în această zonă, de mai mulţi ani, numeroase ajutoare şi burse pentru sprijinirea copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar.
350 de copii proveniţi din familii defavorizate primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de şcolarizare.
Întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată în altarul de vară al Parohiei ”Pogorârea Sfântului Duh” din Negreşti.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a mulțumit Părintelui Episcop Ignatie pentru primire, remarcând râvna misionară a Ierarhului Hușilor încă din perioada când a păstorit în diaspora și i-a îndemnat pe cei prezenți să înțeleagă viața creștină ca pe o viață de bucurie în Hristos și de luptă împotriva patimilor.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre programele Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului pentru ajutorarea celor în nevoi din zona Negreștiului și nu numai.
Preasfințitul Ignatie a mulțumit Înaltpreasfințitului Serafim pentru toate lucrurile foarte frumoase pe care le face pentru cei în nevoi și a întărit propunerea Înaltpreasfințitului de a dezvolta activități în comunitățile rurale pentru angrenarea celor fără locuri de muncă.
A urmat un scurt program artistic susţinut de copiii din Negreşti şi împrejurimi.
În după-amiaza aceleiaşi zile, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim, însoţit de doamna prof. Doiniţa Mihai, coordonatoarea programului de burse la nivel local, a vizitat zece familii beneficiare, reiterând sprijinul său pentru depăşirea situaţiilor de criză.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mai sunt locuri disponibile la LPS Vaslui!

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui anunță că mai are libere 9 locuri pentru clasa …

Autoturism furat din Marea Britanie, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *