miercuri , 15 august 2018, 00:53
Home / Local / Actualitate / Ploile au provocat pagube de 22 milioane de lei

Ploile au provocat pagube de 22 milioane de lei


Peste 22 milioane de lei este valoarea pagubelor provocate de precipitațiile înregistrate în lunile iunie și iulie la nivelul județului Vaslui.
Potrivit unui raport întocmit de reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui, inundațiile din luna iunie au afectat un oraș și 14 comune, cu un total de 46 de localități. De asemenea, au fost afectate opt poduri și 12 kilometri de drumuri comunale, 62 de kilometri de drumuri sătești și 27 de kilometri de drumuri județene, valoarea pagubelor fiind de 10,4 milioane de lei.
În luna iulie, pagubele înregistrate au fost mai mari, fiind estimate la 12, 1 milioane de lei. Au fost afectate 23 de comune din județ și un oraș, fiind avariate 16 case, o ravenă, patru poduri și opt podețe, 26 de kilometri de drumuri comunale, 127 de kilometri de drumuri sătești și 13 kilometri de drumuri județene.
”Totodată, în luna iulie au fost afectate de ploi și suprafețe de culturi agricole: 192 de hectare de grâu, 11,5 hectare de livadă și 2,5 hectare cu legume”, a spus subprefectul Mircea Gologan..
Rapoartele întocmite de specialiști cu privire la pagubele produse de precipitațiile abundente au fost înaintate Guvernului. Pentru o parte dintre acestea au fost alocate deja fonduri guvernamentale, iar pentru remedierea altor probleme sunt așteptate sumele necesare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Greu să fii primar: ”E un post solicitant și obositor!”

Silviu Cătălin Luca, elevul care a câștigat competiția ”Primar pentru o zi”, inițiată de Primăria …

Sute de mâini în aer la concertul trupei Voltaj

Trupa Voltaj a umplut Piața civică a Vasluiului, aproape 10.000 de vasluieni asistând la un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *