duminică , 16 decembrie 2018, 09:58
Home / Local / Actualitate / Mii de vasluieni fără medici de familie

Mii de vasluieni fără medici de familie


În județul Vaslui, peste 10.000 de persoane nu au un medic de familie. Aceștia provin din comunele Albești, Coroiești, Mălușteni și Pochidia.
”Trebuie găsite soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Sunt persoane vârstnice, cu diverse boli cronice, în unele cazuri netransportabile, care au nevoie de tratamente și care se descurcă foarte greu”, a afirmat Ioan Stamate, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susține că a făcut toate demersurile, însă medicii nu par interesați de această parte a țării.
În schimb, subprefectul Mircea Gologan susține că lipsa medicilor de familie din cele patru comune se datorează pacienților, care îi reclamă la Casa de Asigurări de Sănătate pentru orice lucru mărunt.
”Medicii de familie nu mai trebuie hăituiți. De asta nu vine nimeni la noi în județ. Dacă întârzie cinci minute la program sau pleacă un pic mai devreme, imediat este reclamat la Casa de Asigurări de Sănătate. Așa că trebuie căutat cumva un echilibru”, a spus subprefectul.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoritățile sanitare sunt în alertă

Autoritățile sanitare din județ au demarat o amplă anchetă, după ce pe o rețea de …

Persoana cazuta in subsolul unui bloc

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui si Serviciul de Ambulanta Vaslui au intervenit la scoaterea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *