joi , 13 decembrie 2018, 03:27
Home / Local / Actualitate / Școală de Vară la Episcopia Hușilor

Școală de Vară la Episcopia Hușilor


30 de copii participă în aceste zile la activităţile Şcolii de Vară, eveniment inițiat de voluntarii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Huşi, cu sprijinul Episcopiei Hușilor.
Aceștia au avut ocazia să discute cu Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor. Dialogul purtat în cel mai natural mod a dat un plus de valoare proiectului ce își propune, printre altele, dezvoltarea personală a tinerilor şi formarea unor caractere integre.
”Întâlnirea cu Preasfinţitul Ignatie a fost una plăcută. Au fost discuţii de cunoaştere reciprocă şi pentru a identifica modalităţi de adaptare a atitudinii în faţa intoleranţei manifestată de oamenii rău intenţionaţi. Copiii s-au arătat foarte interesaţi şi discuţia s-a mutat în Catedrală, unde aceştia, prin întrebările adresate au vrut să-şi lămurească diferite probleme: au întrebat despre reîncarnare, dacă există şedinţe de exorcizare, despre locul femeii în Biserică, despre modul de manifestare a iubirii lui Dumnezeu, şi multe altele. Copiii au fost acaparaţi atât de tema aleasă, cât mai ales de atmosfera, limbajul non-verbal, stilul oratoric şi experienţa în lucrul cu copiii a Preasfinţitului”, a menţionat coordonatorul acestora profesorul Marian Coman.
Discuţiile calde şi avalanşa de întrebări adresate de copii denotă interesul sincer al acestora faţă de valorile spiritualităţii creştine, precum şi dorinţa de a-şi fixa repere clare în privinţa modului de viaţă creştin.
Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârsta cuprinsă între 8 si 13 ani, 15 băieţi şi 15 fete, toţi din Huşi, alături de voluntari ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Huşi.
Toţi copiii au primit la final, din partea Preasfinţitului Ignatie, câte o sacoşă cu multe dulciuri.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Regatul de gheață, pus în scenă la Grădinița nr.3 Vaslui

Grădinița nr.3 Vaslui a oferit imaginea sezonului de iarnă. Preșcolarii de la grupa mare și-au …

Palatul administrativ va fi supus unei expertize seismice

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să realizeze o expertiză seismică asupra clădirii Palatului Administrativ. A …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *