joi , 13 decembrie 2018, 03:17
Home / Local / Actualitate / Elevii vasluieni învață istoria cu ajutorul Fundației pentru Tineret

Elevii vasluieni învață istoria cu ajutorul Fundației pentru Tineret


Fundația pentru Tineret, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui, vrea să îi învețe pe elevii vasluieni care este trecutul istoric al României.
Inițiativa face parte dintr-un proiect, intitulat ”Tinerii și Marea Unire”, unde o serie de elevi vasluieni vor merge într-o tabără tematică, la Poiana Căprioarei.
Activitate, derulată sub semnul Centenarului Marii Uniri, își dorește să ajute tinerii să cunoascã istoria națională, dar și să ofere o alternativă de petrecere a timpului liber, acțiunea având drept scop dezvoltarea de abilități și competențe utile în dezvoltarea lor educațională, profesională și personală.
”Toate aceste acțiuni vor avea loc sub îndrumarea unor voluntari specialiști, prezența acestora reprezentând nu doar garanția succesului proiectului pe care-l derulăm în premieră în acest an, ci și o asigurare că informațiile transmise vor fi corecte și sigure. Sperăm ca succesul activităților și timpul petrecut în tabără să îi facă pe tineri să împărtășească și altora din experiența acumulată, lucru care va duce la creșterea interesului pentru participarea la acest gen de acțiuni. Ne așteptăm, de asemenea, ca, în urma derulării acestui proiect și asigurării vizibilității acestuia în rândul populației județului, numărul de voluntari ai fundației să crească”, a declarat Gelu Voicu Bichineț, președintele Fundației pentru Tineret Vaslui, inițiatorul proiectului.
Tinerii vor merge la Poiana Căprioarei în serii de câte 7 zile, timp în care vor avea loc activități recreative, jocuri, concursuri, foc de tabără, dar și activități sportive, drumeții, concursuri sportive ori aventură în natură. Nu vor fi neglijate activitățile creative, tinerii urmând a participa la un concurs de eseuri pe teme istorice, un simpozion și o masă rotundă, în cadrul cărora vor putea discuta deschis cu specialiști în istorie despre evenimentele cunoscute sau mai puțin cunoscut ce au dus la Marea Unire.
Partenerii proiectului sunt Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Clubul Sportiv ”Sulsa” Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Regatul de gheață, pus în scenă la Grădinița nr.3 Vaslui

Grădinița nr.3 Vaslui a oferit imaginea sezonului de iarnă. Preșcolarii de la grupa mare și-au …

Palatul administrativ va fi supus unei expertize seismice

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să realizeze o expertiză seismică asupra clădirii Palatului Administrativ. A …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *