marți , 19 februarie 2019, 05:24
Home / Local / Actualitate / Pericolul pestei porcine discutat în Colegiul Prefectural Vaslu

Pericolul pestei porcine discutat în Colegiul Prefectural Vaslu


Prefectul Eduard-Andrei POPICA a convocat astăzi într-o ședinţă de urgență Colegiul Prefectural. Subiectul principal al întâlnirii a fost legat de pesta porcină africană.
Chiar dacă județul este ocolit de această boală, autoritățile locale sunt în alertă, iar în acest sens directorul adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Vaslui, Nelu Munteanu, a prezentat măsurile de prevenție luate la nivel de județ.
”Am activat, în toate localităţile, unităţile locale de sprijin, am dat notificare către toate primăriile. La nivel judeţean am convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor și am înștiințat toți fermierii și reprezentanții fondurilor de vânătoare, pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât să preîntâmpinăm apariția de focare”, a spus dr.Nelu Munteanu.
Acesta a mai cerut medicilor veterinari din teritoriu o supraveghere mai atentă la animale pentru a identifica semnele clinice și pentru a preveni apariția bolii.
”Este o boală care sfârșește prin moartea porcilor afectați. Este mult mai drastică decât pesta porcină clasică, care a mai evoluat la noi în țară. Nu are niciun efect asupra omului, însă se răspândește foarte repede la animale. La noi în Vaslui nu a fost înregistrat niciun caz până acum”, a mai spus directorul adjunct al DSVSA Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *