marți , 11 decembrie 2018, 14:11
Home / Local / Actualitate / Pericolul pestei porcine discutat în Colegiul Prefectural Vaslu

Pericolul pestei porcine discutat în Colegiul Prefectural Vaslu


Prefectul Eduard-Andrei POPICA a convocat astăzi într-o ședinţă de urgență Colegiul Prefectural. Subiectul principal al întâlnirii a fost legat de pesta porcină africană.
Chiar dacă județul este ocolit de această boală, autoritățile locale sunt în alertă, iar în acest sens directorul adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Vaslui, Nelu Munteanu, a prezentat măsurile de prevenție luate la nivel de județ.
”Am activat, în toate localităţile, unităţile locale de sprijin, am dat notificare către toate primăriile. La nivel judeţean am convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor și am înștiințat toți fermierii și reprezentanții fondurilor de vânătoare, pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât să preîntâmpinăm apariția de focare”, a spus dr.Nelu Munteanu.
Acesta a mai cerut medicilor veterinari din teritoriu o supraveghere mai atentă la animale pentru a identifica semnele clinice și pentru a preveni apariția bolii.
”Este o boală care sfârșește prin moartea porcilor afectați. Este mult mai drastică decât pesta porcină clasică, care a mai evoluat la noi în țară. Nu are niciun efect asupra omului, însă se răspândește foarte repede la animale. La noi în Vaslui nu a fost înregistrat niciun caz până acum”, a mai spus directorul adjunct al DSVSA Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Centrul de Îngrijire și Asistență Huși, în plin proces de restructurare

În cadrul Ședinței Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Vaslui, Mirela Modoranu, coordonator serviciu în …

Școala ”Mihail Sadoveanu” Huși și Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, campioane la șah

Școala ”Mihail Sadoveanu” Huși și Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui vor reprezenta județul la etapa națională …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *