luni , 22 aprilie 2019, 00:30
Home / Local / Învăţămant / Sute de dascăli intră în examen

Sute de dascăli intră în examen


Aproape 530 de candidați vor participa la Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate, care se va desfășura miercuri, 11 iulie.
Centrele de concurs desemnate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui sunt Liceul “Mihail Kogălniceanu” și Liceul “Emil Racoviță” din Vaslui.
Candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai devreme la ora 8 și cel mai târziu la ora 9, iar examenul începe la ora 10. După primirea subiectelor de concurs, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 (cinci) la inspecțiile la clasă.
Nota la inspecția specială sau proba practică reprezintă 25% din media la concurs. Potrivit calendarului de desfășurare a concursului, rezultatele vor fi afișate marți, 17 iulie 2018, contestațiile se vor înregistra la ISJ în perioada 17-18 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 24 iulie.
Cele mai multe dosare sunt pentru educatoare, învățători, educație fizică, limba română, iar cele mai puține pentru economie, cultură civică, textile și comerț.
La nivel județean există 138 de posturi titularizabile.
La acestea se adaugă 689 de catedre complete, cu o viabilitate doar pentru un an. De asemenea, mai sunt puse la dispoziție 1.795 de posturi incomplete.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de Inspectoratul Școlar Județean în data de 25 iulie.
În data de 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul promite mai multe camere de supraveghere

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat, într-o conferinţă de presă, că vor fi montate …

Video:Profesorul Vasile Ilie le-a prezentat copiilor povestea Muzeului din Sauca

Profesorul Vasile Ilie le-a prezentat copiilor povestea Muzeului din Sauca, aflat în fosta clădire a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *