duminică , 16 decembrie 2018, 16:58
Home / Local / Actualitate / Caravana “Fii pregătit!” ajunge la Vaslui

Caravana “Fii pregătit!” ajunge la Vaslui


Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 14 iulie, în orașul Vaslui și va fi amplasată înfața Sălii Sporturilor, lângă stadion, iar duminică, 15 iulie, în orașul Huși, în Piaţa Tricolorului.
În ambele zile, în intervalul orar 10:00 – 18:00, personalul I.S.U. Vaslui va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.
Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.
Aceasta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarea lună, Caravana va ajunge în 4 localități.
După opririle din Vaslui şi din Huși, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna iulie la Râmnicu Vâlcea (21 iulie), Olănești (22 iulie), Târgu Mureș (28 iulie), Câmpia Turzii (29 iulie).
Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna decembrie.
În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori I.S.U. au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.
Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţăşi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident rutier

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident petrecut în această dimineață în …

Corala Fantasia susține mai multe concerte în județul Neamț

Corala Fantasia va susține în acest weekend mai multe concerte de colinde în județul Neamț. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *