marți , 19 februarie 2019, 07:00
Home / Local / Actualitate / La Oșești s-a dansat în ploaie

La Oșești s-a dansat în ploaie


Localnicii din Oșești nu s-au speriat de stropii de ploaie și s-au bucurat din plin de o nouă ediție a Zilei Comunei.
În acest an, Primăria și primarul Didi Alexandroae a ținut să ofer o sărbătoare pe cinste, mai ales că s-au adunat zece ediții neîntrerupte de când se organizează evenimentul. În plus, edilul a ținut să dedice ediția a zecea și Centenarului Marii Uniri.
Primarul Didi Alexandroae a ținut să reamintească legenda comunei Oșești, comunitate strâns legată de personalitatea domnitorului Ștefan cel Mare. Leganda spune că atunci când s-a îndreptat spre Vaslui, la Bătălia de la Podul Înalt, marele Ștefan a poposit la Oșești. De aceea, ziua comunei este legată de comemorarea marelui voievod.
”Sărbătoarea a devenit o tradiție, fiind organizată de zece ani. Într-o legendă a timpului s-a spus că vestitul domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare, după celebra bătălie de la Vaslui, ar fi trecut prin comunitatea noastră, iar un vizitiu de-al lui ar fi pierdut o șea, care a devenit denumirea Oșeștiului de astăzi. El a întrebat mai multă lume dacă n-au găsit o șea. Aceștia au dus vestea că Ștefan a pierdut o șea, aștfel că localnicii s-au gândit că ar fi bine să pună denumirea Oșea la localitatea abia înfiripată, care mai târziu a devenit Oșăiești, iar din prin anii 1800 devine Oșești. Documente scrise în acest sens nu am găsit, dar prin viu grai au fost transmise din generație în generație”, a spus Didi Alexandroae, primarul comunei Oșești.
Numeroșii soliștii invitați au susținut un spectacol mult apreciat de cei prezenți.
Startul a fost dat de ansamblul de dansuri Pădurețul, ce aparține de Căminul Cultural Oșești, cap de afiș fiind Margareta Clipa.
”Alături de noi s-au mai aflat Sorin Filip, conducătorul Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu” de la Suceava, Nicu Mîță, din Moldova, Lili Ciortan, Lăcrămioara Dîrlea, Teodora Panainte, Raluca Andronache și Nadia Duluman, care au bucurat prin cântecele interpretate întreaga asistență, formându-se adevărate hore. Aceștia au fost răsplătiți cu aplauze și aprecieri. Consider că a fost o sărbătoare frumoasă, unde localnicii au petrecut cu bun simț”, a conchis primarul comunei Oșești.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *