marți , 19 februarie 2019, 06:26
Home / Local / Actualitate / Noi sesiuni de depunere a proiectelor

Noi sesiuni de depunere a proiectelor


Alin- Dan Trifu, directorul OJFIR Vaslui, a spus că acţiunea de prezentare a fermierilor care au accesat fonduri europene are ca scop promovarea proiectelor depuse prin PNDR 2014-2020.
«Acestea sunt doar două exemple de bune practici ale unor beneficiari care au proiecte de succes implementate în judeţul nostru. Căutăm în permanenţă să încurajăm fermierii să aplice pentru fondurile europene nerambursabile. Alexandru Ilaş a beneficiat de acest proiect şi şi-a achiziţionat diverse utilaje agricole performante. De asemenea, Nela- Nicoleta Caloian a utilizat banii din proiect pentru a-şi cumpăra un tractor, pentru a înfiinţa noi solarii şi a-şi duce la îndeplinire obiectivele din planul de afaceri», a spus Alin- Dan Trifu.
Începând din luna iulie 2018, conform Calendarului estimativ publicat pe site-ul www.madr.ro si pe site-ul www.afir.info , se deschid noi sesiuni de depunere a proiectelor pe fonduri europene, iar fermierii vasluieni sunt aşteptaţi să aplice. Fondurile disponibile la nivel national pentru fiecare submasura in parte sunt :
-SM 6.1- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, alocarea totala este de 11 mil. Euro;
-SM 6.3- Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, alocarea totala este de 51,50 mil. Euro;
-SM 4.1- Investitii în exploataţiile agricole, alocarea totala este de 244 mil. Euro, din care 79 mil. Euro pentru sectorul vegetal si 165 mil. Euro pentru sectorul zootehnic. Facem precizarea ca pentru aceasta submasura sesiunea va fi deschisa doar pentru proiectele complexe, care presupun constructii- montaj.
-SM 4.2- Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole, alocarea totala este de 203 mil. Euro.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *