duminică , 24 februarie 2019, 05:58
Home / Local / Actualitate / Muzicuța are fani la Vaslui

Muzicuța are fani la Vaslui


Primăria Lipovăț a reușit să pună în valoare un instrument uitat, muzicuța, grație unui festival județean, ajuns la cea de-a treia ediție. Hora muzicuțelor a atras 19 concurenți din întreg județul, care s-au întrecut atât la individual, cât și la grup.
Asistența a fost foarte bună, zeci de vasluieni asistând la sărbătoarea folclorului autentic.
”Ușor, muzicuța revine în actualitate. Asta intenționăm cu acest festival, muzicuța fiind unul dintre cele mai vechi instrumente. Foarte mulți se pricep cât de cât la muzicuță, astfel că am căutat să dăm adevărata valoare acestui instrument. Am avut 19 concurenți numai din județ. Am avut solicitări și din țară, însă i-am refuzat. Rămâne ca împreună cu cei de la Centrul Creației Populare să facem un festival național”, a precizat Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț.
Marele trofeu a fost câștigat de Adrian Dogariu din Mălușteni.
”Mulțumesc tuturor celor care au avut geniala idee de a organiza un festival al muzicuței. O muzicuță dacă găsește o „gură” talentată poate concura cu oricare alt instrument. Lipovătul este o localitate cu oameni calzi, prietenoși, care pot fi mândri de un primar si un manager cultural de excepție”, a spus căștigătorul festivalului.
În acest an, concursul s-a desfășurat doar la individual.
Festivalul a fost organizat de Centrul Cultural „Ştefan Ciobotăraşu” Lipovăţ, sprijinit de Consiliul Local şi Primăria Lipovăţ, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah

De astăzi, la Silver Mall se dă startul celei de-a patra ediții a trofeului ”Deliciosul …

Prefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB), după ce au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *