sâmbătă , 25 mai 2019, 01:07
Home / Local / Actualitate / Proiectul de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă merge mai departe

Proiectul de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă merge mai departe


La Centrul de Afaceri Vaslui, a avut loc o conferință de presă privind “Fazarea proiectului reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești”, la care au participat conducerea Aquavas SA, președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, și primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan.
După o scurtă prezentare a stadiului procedurilor, Dumitru Buzatu a menționat că astfel de proiecte nu sunt ușor de implementat: “Reabilitarea sistemului are o istorie lungă. Cu greutate, jumătate din suma aferentă proiectului a fost cheltuită. Sunt șanse să fie încheiat acest program și să trecem la cel de dezvoltare a infrastructurii de apă și canal în comunele județului. Sper ca piedicile din prima etapă să fie eliminate. Nu este un lucru simplu, nu se face bătând din palme. La finalizarea investiției, după ce vor fi modernizate stațiile de tratare-epurare și rețelele de alimentare cu apă și canalizare, cel puțin 20 de ani să nu mai fie nevoie de investiții în acest domeniu”.
Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat: “Au fost piedici, dar la Vaslui suntem în grafic cu stațiile de epurare și tratare. Avem apă mai bună pentru populație, ținând cont de faptul Vasluiul se alimentează dintr-o sursă de suprafață. Sperăm că nu se va întârzia, iar primele săpături la rețele să fie realizate cât mai curând”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Trafic blocat pe DE 581, iar porțiuni din DN 2F sunt inundate

Drumul European 581 este blocat în zona localității Satu Nou, comuna Crețești. În urma precipitațiilor …

Minor din Fâstâci, condamnat la închisoare pentru tâlhărie

Poliţiştii vasluieni au pus în aplicare un mandat de executare a unei măsuri educative privative …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *