luni , 10 decembrie 2018, 01:22
Home / Sport / Experiență internațională pentru Budokan

Experiență internațională pentru Budokan


În perioada 1-5 iunie 2018 s-a desfășurat la Tbilisi, Georgia, prima ediție a WSJO World Convention, organizată de către World Sport Jiujutsu Organization, la care au participat reprezentanți din mai multe țări, cum ar fi Polonia, Germania, Italia, Lituania, România, Argentina, Australia și Georgia.
Cursurile au fost susținute de lectori internaționali, care au prezentat tehnici autentice a unei școli vechi de jiujutsu japonez – Nihon Koryu Jiujutsu. Cursurile pentru instructori, care au învățat tehnici moderne și de perfectionare a loviturilor, predate de către hanshi Tomasz Guja (Poloonia), tehnici de autoapărare și intervenție au fost predate de către hanshi Avtandil Mikadze (Georgia), tehnici din sport jiujutsu de către hanshi Andrew Dickinson (Australia), tehnici de proiectare și grappling gi de către shiahan Ruben Alberto Braun (Argentina), iar cursul de arbitraj a fost condus de către Anna Dziedzic (Polonia).
Pe parcursul desfășurării convenției, fiecare țară a prezentat demonstrații și a predat tehnici de autoapărare specifice stilului practicat.
Datorită sprijinului acordat de către Consiliul Local Valui și Primăria Municipiului Vaslui, România a fost reprezentată la acest eveniment de către 2 instructori din cadrul Clubului Sportiv Budokan Vaslui.
„A fost un eveniment intensiv, deoarece au fost în total un număr de 40 ore de cursuri/antrenament, pe parcursul cărora am reușit să asimilăm foarte multe informații, care ne vor fi de ajutor pe viitor în desfășurarea antrenamentelor, dar și pentru pregătirea sportivilor care vor participa în viitor la competiții. Cu ocazia participării la acest eveniment am primit invitația de a participa la Campionatul Mondial de Sport Jiujutsu, care se va desfășura anul următor, tot în Georgia. Vreau să mulțumesc Consiliului Local Valui și Primăriei Municipiului Vaslui pentru sprijinul oferit, fără acest ajutor nu ar fi fost posibil să participăm la acest schimb de experiență”, a declarat președintele Clubului Sportiv Budokan Vaslui, sensei Maricel Tăbăcaru, 5 DAN Jiu Jutsu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tombolă cu premii la meciul de Cupă!

La meciul din optimile Cupei României la handbal masculin, CSM Vaslui-U Cluj, de sâmbătă, 8 …

Turneu caritabil la Vaslui: ”Fotbal din inimă”

Sala Sporturilor din Vaslui va găzdui duminică, 9 decembrie, turneul caritabil ”Fotbal din inimă”, inițiat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *