miercuri , 23 ianuarie 2019, 01:02
Home / Local / Actualitate / Cazuri speciale la Evaluare

Cazuri speciale la Evaluare


Doi elevi din județul Vaslui au susţineut proba scrisă la limba română de la examenul de Evaluare Naţională în condiţii speciale, din motive medicale, însă s-au aflat tot sub supraveghere video, la fel ca şi ceilalţi examinaţi.
“Un elev provine din mediul rural și a susținut proba într-o unitate medicală din Mangalia, iar cel de-al doilea este din Bârlad și a susținut examenul la un spital din Iași”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.
Pentru evaluare s-au înscris 3.512 elevi de clasa a opta, însă la prima probă, la limba română, au fost prezenți 3.260 de elevi. Au absentat 252 de elevi, mare parte dintre ei fiind în situație de corigență, neavând situația școlară încheiată.
O situație aparte a fost consemnată în comuna Coroiești, unde autoritățile au uitat să trimită la timp microbuzul școlar, pentru transportul elevilor la centrul de examen din Bârlad.
”Situaţia s-a remediat, elevii au ajuns la centrul de examen cu o mică întârziere, însă au fost în săli la 9 fără 10. Este un incident neplăcut, care ne dorim să nu se mai repete. Înţelegem că fiind săptămână de şcoală, situaţia este puţin mai complicată, fiind şi elevi navetişti care trebuie transportaţi, însă primăriile ştiau din timp acest lucru şi aveau obligaţia să se organizeze”, a completat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *