miercuri , 23 ianuarie 2019, 00:31
Home / Local / Actualitate / Ambasadorul Belarus a primit Cheia Orașului

Ambasadorul Belarus a primit Cheia Orașului


Andrei Grinkevici, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus la București, a fost din nou prezent, timp de două zile, în Vaslui, de data acesta la invitația primarului Vasile Pavăl. Oaspetele a vizitat liceele “Ștefan Procopiu” și “Emil Racoviță”, situl arheologic ”Curțile Domnești”, Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul”, Parcul Copou, Muzeul Județean, precum și alte obiective de interes în vederea dezvoltării cooperării în sferele educaționale, științei, culturii și sportului.
Într-o conferință de presă care a avut loc la sediul Primăriei municipiului Vaslui, Andrei Grinkevici a declarat că a identificat mai multe oportunități de colaborare: “Este o onoare pentru mine să vizitez orașul dumneavoastră frumos. Vreau să mulțumesc domnului primar, care a elaborat un program foarte interesant și cu rezultate foarte frumoase. Am discutat subiecte foarte bine țintite, în diferite zone de interes. Belarus este, ca și România, o țară ortodoxă. Încercăm să aducem mai aproape cele două ortodoxii. Încă o dată, îi mulțumesc sincer domnului primar pentru atitudinea pozitivă în ceea ce privește posibilitatea stabilirii de relații cu Republica Belarus”.
Primarul Vasile Pavăl a menționat că municipalitatea va derula o serie de proiecte bilaterale cu parteneri din Belarus: “Calea proiectelor comune poate fi deschisă. Domeniile de colaborare vor fi învățământul, sportul, cultura, turismul și altele. Pentru că ați devenit un prieten al nostru și pentru că, în continuare, aveți o misiune și mai grea, vă ofer cheia orașului Vaslui. Pentru că ați pomenit de Ștefan cel Mare, vă înmânez o plachetă cu acest brand, în amintirea zilelor petrecute la noi”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *