luni , 27 mai 2019, 07:12
Home / Local / Actualitate / Noi premii pentru elevii Școlii “Vasile Alecsandri” Vaslui

Noi premii pentru elevii Școlii “Vasile Alecsandri” Vaslui


Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia” reprezintă una dintre competiţiile muzicale importante din România, organizat de Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”, în parteneriat cu Academia de Arte ”George Enescu” din Iași. Competiția este dedicată instrumentelor de suflat și percuție.
De la an la an evenimentul a căpătat o amploare deosebită, în ultimele ediții reunind la start peste 100 muzicieni din România, Ucraina și Republica Moldova și beneficiind de participarea unor profesori de la prestigioase academii de muzică din Chișinău și Odessa. Juriul concursului a fost alcatuit din profesori de la universități și colegii de artă din România, precum și din artiști instrumentiști ai Filarmonicii ”Moldova” din Iași și ai Teatrului National de Operă și Balet ”Maria Biesu” din Chișinău.
Președintele de onoare al juriului a fost maestrul Dan Mihai Goia, reputat dirijor, compozitor și profesor, fiul marelui om de muzică, profesor universitar și întemeietor al Operei Naționale Române Iași, patronal spiritual al concursului, Ioan Goia.
Ediția din acest an, a VII-a, a oferit elevilor un context motivațional puternic și o oportunitate de lansare în mediul artistic național și internațional.
Premiații Școlii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” Vaslui sunt elevi ai claselor IV-VIII, corepetitor pentru toți fiind prof.Ana Maria Șanider.
Rareș Cristian Buhai (clasa a IV-a, trompetă, prof. Romeo Tălmaciu), a obținut premiul I. Florin Vasiliu (clasa a VII-a, clarinet, prof. Eduard Bîțu), a fost recompensat cu premiul II. Sebastian Florea (clasa a VII-a, clarinet, prof.Eduard Bîțu) a obținut premiul II. Iosif Fîră (clasa a VII-a, clarinet, prof.Iftimie Căuneac) a primit premiul III, iar Costel Enea (clasa a VIII-a, clarinet, prof.Iftimie Căuneac) s-a întors acasă cu premiul I, fiind finalist în Gala Laureaților, desfășurată în sala ”Eduard Caudella” a Universității Naționale de Artă ”George Enescu”.
“Dedicăm premiile obținute Anului Centenarului, care pentru noi este deja un an plin de rezultate. Apreciem sprijinul și încrederea pe care ne-o acordă de fiecare dată Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, doamna inspector general, prof. Gabriela Plăcintă, Primăria Municipiul Vaslui, domnul primar, ing. Vasile Pavăl. Mulțumesc colegilor de la catedra de muzică instrumentală, oameni deosebiți și profesioniști desăvârșiți. În privința colegului cu numele de alint Romică, îmi exprim, cu întârziere dar sincer, recunoștința și admirația pentru tot personalul medical pe mâna căruia a fost, nu cu mult timp în urmă. Suntem bucuroși să putem colabora în continuare cu foștii noștri elevi, cum ar fi olimpicul Alexandru Blăniță, astăzi licean vasluian, aflat și el printre participanții și laureații acestui concurs de prestigiu”, a declarat prof.Dorina Baban, directorul Școlii “Vasile Alecsandri” Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Școala ”Constantin Parfene” a fost în sărbătoare!

Școala ”Constantin Parfene” a marcat o nouă ediție a Zilelor Școlii. Pe parcursul unei zile, …

Ministrul Sănătății, despre ambulanța împotmolită la Delești

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, la un post TV, ca barbatul pentru care s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *