miercuri , 19 septembrie 2018, 18:17
Home / Local / Actualitate / Ziua Eroilor, sărbătorită la Vaslui

Ziua Eroilor, sărbătorită la Vaslui


Instituția Prefectului- Județul Vaslui, Consiliul Județean, Primăria municipiului Vaslui și Garnizoana Vaslui au organizat astăzi ceremonia publică, prilejuită de sărbătorirea Zilei Eroilor, care a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea din Vaslui.
Au participat personalități civile și militare ale județului, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, ai unor servicii descentralizate, instituțiilor culturale și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor cadrelor militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii și cetățeni ai municipiului Vaslui.
Manifestarea a început cu onorul acordat prefectului județului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, salutarea drapelului de luptă, intonarea imnului național și oficierea serviciului religios, de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Adrian Chirvasă.
La ora 12 a fost păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului, iar în lăcașurile de cult au fost trase clopotele.
”Se cuvine ca, în această zi sfântă, să ne înclinăm cu profund respect în faţa jertfei aduse de ostaşii noştri, care, cu preţul vieţii, au apărat cu atâta abnegație tricolorul României. Lor le datorăm existenţa noastră ca popor liber şi demn! Să îi cinstim cum se cuvine şi să le păstrăm vie memoria, în sufletele şi rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe toţi Eroii Neamului nostru!”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Cei prezenți au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, ceremonia încheindu-se cu defilarea Gărzii de Onoare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

După gratii, după ce a furat un telefon

Un tânăr de 16 ani, din orașul Negrești a fost arestat preventiv 30 de zile …

Serviciul Ro-alert va fi testat la nivel de Vaslui

În perioada 17 – 28.09.2018 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea funcționării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *