marți , 19 februarie 2019, 06:16
Home / Local / Actualitate / Lecția despre frumos!

Lecția despre frumos!


În atmosfera elegantă a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” Iași, profesorii și elevii Liceului Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui au trăit, pentru al doilea an consecutiv, emoția unui spectacol dramatic excepțional.
Actorii ieșeni i-au încântat pe cei 700 de elevi și profesori ai liceului cu reprezentarea piesei ”Chirița în provinție”, a lui Vasile Alecsandri, Horia Veriveș reușind să câștige simpatia spectatorilor – elevi și profesori, deopotrivă – întruchipând o Chiriță autentică. La fel de apreciată – cu aplauze în timpul și la sfârșitul spectacolului – a fost prestația tuturor actorilor care au întruchipat personajele cunoscute ale comediei lui Vasile Alecsandri.
Ineditul experienței a fost resimțit chiar din momentul plecării din Vaslui, cu 16 autocare, încolonate și escortate în Iași, la o oră de vârf, de o mașină a Poliției locale. În afara celor 700 de elevi și profesori ai liceului, 25 de elevi de clasa a VIII-a din școlile gimnaziale vasluiene au fost invitați ai colegilor lor de la ”Racoviță” și, evident, ai organizatorilor evenimentului. Elevii de gimnaziu s-au bucurat alături de cei mai mari de atmosfera deosebită păstrată de-a lungul întregii zile.
Și pentru că momentul a fost unul festiv, pe scena Naționalului ieșean au fost premiați elevii care au obținut medalii și premii la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui a răsplătit cu câte o plachetă efortul și perseverența celor mai buni dintre cei buni: Sava Alin Constantin, de la clasa a IX-a A, Isac Lucian Constantin, de la clasa a X-a A și Ciocan Cătălin, de la clasa a XII-a A, elevi de la profilul matematică-informatică.
Directorul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui, prof. Daniel Hulubei, ne-a împărtășit bucuria resimțită alături de profesorii și elevii liceului și a precizat că evenimentul nu ar fi fost posibil fără inițiativa domnului profesor Ovidiu Budaca de la catedra de limba și literatura română, fără implicarea și efortul profesorilor liceului și suportul părinților. De asemenea, mulțumirile pentru reușita evenimentului se îndreaptă către următoarele instituții: Prefectură, Jandarmerie, Inspectoratul Județean de Poliție și Poliția locală din județele Vaslui și Iași.
”Ne dorim cât mai multe experiențe de acest fel, care să ne cultive gustul pentru frumos, să ne sensibilizeze și să ne scoată măcar pentru scurt timp din rutina zilnică, în scopul modelării noastre sufletești”, a completat Daniel Hulubei, directorul liceului.
A fost o experiență de neuitat, din fericire nu este prima de acest fel în cadrul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui, care și-a făcut deja o obișnuință din activitățile culturale desfășuarate la Teatrul ”Victor Ion Popa” Bârlad și, desigur, la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” Iași, activități care completează fericit munca obișnuită a elevilor și profesorilor și care justifică pe deplin credința personajului scriitorului rus F.M. Dostoievski, prințul Mîșkin: Frumusețea va salva lumea!

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *