marți , 19 februarie 2019, 08:33
Home / Local / Actualitate / Consiliul Concurenței a organizat un seminar la Vaslui

Consiliul Concurenței a organizat un seminar la Vaslui


Consiliul Concurenţei a organizat astăzi, cu sprijinul Instituţiei Prefectului judeţului Vaslui, un seminar cu pentru diseminarea culturii concurenței și ajutorului de stat, reguli ce privesc unitățile administrative-teritoriale, societățile din subordine, precum și aspect tehnice privind gestionarea RegAS.
La seminar au participat vicepreşedintele Consiliului Concurenţei, Otilian Neagoe, prefectul judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, subprefectul Mircea GOLOGAN, președintele CJ, Dumitru BUZATU, deputatul Adrian SOLOMON, reprezentanţi ai mediului de afaceri, primăriilor şi serviciilor deconcentrate din județ.
În deschiderea seminarului, prefectul Eduard-Andrei POPICA a subliniat importanţa implementării unui set de bune practici menite să prevină o eventuală încălcare a legislaţiei concurenţei şi riscurile aferente.
“Încă de la început vreau să precizez faptul că această întâlnire este utilă. Menirea Oficiului Concurenței este să aplice o activitate de prevenție, să avem dialog, să avem o piaţă economică, funcţională şi concurenţială, care este în favoarea cetăţeanului şi consumatorului, bineînţeles. Dacă există reguli cunoscute şi toţi actorii de pe piaţă le urmează, nu se poate întâmpla nimic din punctul de vedere al încălcării legislaţiei concurenţei. Dorinţa noastră este ca fiecare, acolo unde îşi desfăşoară activitatea, să acţioneze corect într-o piaţă care funcţionează într-un mediu liber şi concurenţial, astfel încât să dezvoltăm competivitatea, să creăm locuri de muncă şi să stimulăm şi promovăm investiţiile”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Deputatul Adrian SOLOMON a remarcat faptul că Vasluiul este al patrulea județ unde Consiliul Concurenței organizează o asemenea întâlnire și speră ca până în toamnă să inițieze o întâlnire și cu reprezentanții Curții de Conturi: ”Sperăm ca activităţile planificate în judeţul Vaslui să ajute mediul de afaceri, reprezentanţii autorităţilor locale să cunoască toate aspectele legate de mediul concurenţial şi de ajutorul de stat”.
Acţiunea este parte integrantă a unei campanii de informare a Consiliului Concurenţei, lansată la nivel naţional având rol preventiv şi coretiv prin consilierea mediului de afaceri şi a autorităţilor publice.
Am intensificat activităţile noastre în teritoriu pentru a avea un dialog deschis pe lucruri care ţin de promovarea culturii concurenţei”, a completat vicepreşedintele Consiliului Concurenţei, Otilian Neagoe.
La eveniment a mai participat Gheorghe Rădulescu, director Direcţia Tetitorială din cadrul Consiliului Concurenţei, care a răspuns la toate întrebările participanților.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Noi imunizări împotriva gripei la nivel de județ

Cei 74 medici de familie vasluieni au primit peste 900 de doze cu vaccin antigripal, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *