miercuri , 18 iulie 2018, 14:40
Home / Local / Actualitate / Noaptea Muzeelor la Vaslui

Noaptea Muzeelor la Vaslui


Sâmbătă, 19 mai, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui va participa la cea de-a XIV-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor.
Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” din Vaslui își va deschide porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii săi. Organizatorii vă invită alături de ei pentru a participa la această sărbătoare, devenită tradițională, a Nopții Europene a Muzeelor, care se va desfășura la instituția vasluiană, începând cu ora 17.
În deschidere va avea loc un concert, susținut de Ansamblul ”Izvorașul” Vaslui, coordonat de prof. Dănuț Barzu, și de Fanfara ”Teișorii” de la Lipovăț, coordonată de prof. Gheorghe Roșu.
De la ora 17.30 urmează vernisajul Expoziției ”Centenarul României Mari. Armata Română în mărturii muzeistice și documentare”. Expoziția este rezultatul colaborării dintre Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” Vaslui, Muzeul Parașutiștilor din cadrul Centrului de Instruire pentru ISR, Paraşutişti, Operaţii Speciale şi JTAC ”General-maior Grigore Baştan” Buzău și Muzeul de Istorie ”Teodor Cincu” Tecuci.
În cadrul expoziției sunt prezentate obiecte de patrimoniu, dovezi muzeistice și documentare ale Armatei Române din cele mai importante bătălii purtate pentru întregirea neamului românesc.
La ora 18.15 este programat un program artistic de microrecitaluri vocal-instrumentale, susținute de tineri muzicieni vasluieni, coordonați de profesorii Galina Parfeni, Renata Fodor, Romeo Tălmaciu, Alexandru Ursu, Alin Bulboacă, Eduard Bîţu, Iftimie Căuneac și corepetitor Ana Maria Șnaider. Lor li se alătură și Fanfara “Rotaria Junior” de la Palatul Copiilor Vaslui.
Programul de vizită a expozițiilor permanente ale Muzeului Judeţean ”Ştefan cel Mare” Vaslui se va prelungi. Intrarea este liberă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tragedie revoltătoare în localitatea Văleni

O fetiță de 2 ani din comuna Văleni a decedat la spital, după ce a …

Valori moldovenești, din patrimoniul UNESCO, expuse la Muzeul vasluian

Miercuri, 18 iulie, de la ora 11, la sala Arta a Muzeului Județean ”Ștefan cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *