luni , 25 martie 2019, 23:46
Home / Local / Actualitate / Copilul Minune de la Rădeni

Copilul Minune de la Rădeni


Lorena Butnaru, elevă a Școlii Rădeni, comuna Dragomirești, este considerată un copil minune al picturii și graficii. Zilele trecute, ea și-a vernisat prima expoziție personală.
La Școala Rădeni, comuna Dragomirești, profesoara de desen Niculina Vlad Leonte, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, a descoperit într-un elev de 13 ani, Lorena Butnaru, un adevărat izvor de talent. Cele 27 de lucrări expuse zilele trecute pe holurile unității au stârnit murmure de admirație și ropote de aplauze din partea colegilor adolescentei și a cadrelor didactice.
“În lucrările Lorenei întâlnim elemente luate din natură, întâlnim toate elementele de limbaj plastic așezate cu armonie în spațiul plastic. Avem contrast cromatic, linii, forme și culoare. Eu am întânit-o pe Lorena anul acesta. Este un copil care se temea să-mi spună că pasiunea ei este pentru desen. Am observat-o, am încercat să o descopăr, să intru în profunzimea a ceea ce ea își dorea. Avea sentimente, avea idei, voia să cunoască, iar eu am încurajat-o, am ajutat-o. Ea a muncit enorm ca în câteva luni să poată să realizeze aceste lucrări. Avem lucrări de grafică, și anume portret, care se realizează foarte greu, după muți ani de studiu. Am trecut printr-o facultate de arte și știu că abia la sfârșitul ei am putut să realizez un portret. De multe ori, la clasă, suntem preocupați să predăm, să punem absențe, astfel că în cele 50 de minute aproape că nu ai timp să observi gingășia și pasiunea unui copil. Ce poate fi mai frumos decât acest limbaj plastic, când vezi că un copil își exprimă ideile și pasiunea”, a spus profesoara Niculina Vlad Leonte.
Vizibil emoționată, tânăra pictoriță a ținut să le mulțumească părinților, colegilor, dirigintei și, nu în ultimul rând, profesoarei de desen: “Prefer să desenez în loc să vorbesc. Mă aflu aici, în fața dumneavoastră, să vă transmit o parte din ceea ce înseamnă desenul pentru mine. Bucuria, extazul și melancolia sunt sentimentele pe care încerc să le transpun pe hârtie. Nu doar o melodie cântată corect sau un dans executat cu grație pot transmite emoție. Desenele pot și ele înfiripa un strop de magie. Mi-a plăcut întotdeauna să desenez, dar până în urmă cu un an asta nu reprezenta pentru mine decât o joacă. Acum, văd altfel arta, e un mod de a transmite sentimente, gânduri și, cel mai important, e un alt mod de a te descoperi pe tine”.
Prezent la vernisaj, Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, i-a dăruit talentatei pictorițe un laptop performant și s-a declarat mândru că pe meleagurile sale răsar valori care pun în lumină comunitatea locală: “Țin să o felicit pe eleva Lorena Butnaru pentru lucrările ei. Îi ofer un laptop, un aport mic la misiunea ei de a face comuna cunoscută atât în România, cât și în străinătate. Doresc ca Lorena să meargă tot mai departe, spre un ideal frumos”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Au început lucrările de asfaltare

Autoritățile din comuna Ștefan cel Mare anunță că au demarat investițiile de asfaltare a satului …

Accident spectaculos la Brodoc

Trei persoane au trăit un adevărat coșmar, după ce au fost victimele unui accident teribil, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *