marți , 19 februarie 2019, 07:38
Home / Local / Actualitate / Ziua Iei, marcată printr-un flash mob

Ziua Iei, marcată printr-un flash mob


Câteva sute de vasluieni au participat la un flash mob impresionant dedicat Zilei Portului Popular, manifestare organizată de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Vaslui şi Primăria Vaslui.
Aflată la prima ediţie, Ziua Portului Popular de la Vaslui s-a transformat într-o bucurie a dansului popular românesc. Timp de 20 de minute, membrii ansamblurilor Trandafir de la Moldova, Hora Vasluiului şi Școala de dans Virginel Solomon, alături de peste 150 voluntari ai Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” au dansat fără oprire în Piaţa Civică a municipiului.
Îndrumaţi de maestrul Virginel Solomon, dansatorii au prezentat o suită de dansuri populare din toate regiunile. La final, în hora uriaşă au intrat şi spectatorii.
”Începând din acest an, în a doua duminică a lunii mai, vom organiza Ziua portului popular. La prima ediţie, au fost 20 de minute de bucurie a dansului în cel mai pur mod, atât pentru actanţi cât şi pentru destul de numerosii privitori, având în vedere riscul iminent de ploaie”, a precizat Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui.
Manifestările au fost urmate de un tur ciclist, intitulat ”Cochete în ie, pe biciclete”, iar în Parcul Copou a avut loc premierea participanţilor la turul ciclist, urmată de un spectacol folcloric şi ateliere de dans popular.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *