vineri , 16 noiembrie 2018, 16:43
Home / Local / Învăţămant / Număr record de înscrieri la ediţia a XV-a a Concursului Naţional de Traduceri “Corneliu M. Popescu”

Număr record de înscrieri la ediţia a XV-a a Concursului Naţional de Traduceri “Corneliu M. Popescu”


Pe 19 mai 2018, la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu’, se va desfăşura ediţia a XV-a a Concursului Naţional de Traduceri “Corneliu M. Popescu”, competiţie care, în acest an, are un număr record de înscrişi: 1.244 de elevi din 29 de judeţe şi din Republica Moldova (raionul Cahul).
Din cei 1.244 de elevi înscriși, 450 vor participa la probele scrise de la Vaslui, care se vor susţine în limbile franceză, italiană, spaniolă, engleză şi rusă, iar 877 de elevi vor participa la proba online, cu corectare automată, la franceză şi engleză, desfăşurată în inovativul Sistem de Management al Învăţării (LMS).
Concursul se desfăşoară pe categorii de vârstă: juniori 1 (clasele a V-a şi a VI-a), juniori 2 (clasele a VII-a şi a VIII-a), juniori 3 (clasele a IX-a şi a X-a) şi seniori (clasele a XI-a şi a XII-a).
Este cel mai mare concurs de acest fel din ţară, dedicate limbilor moderne şi traducerilor, fiind totodată şi iniţiativa cea mai longevivă, cu o participare-record (ultimele trei ediţii – peste 1000 de elevi participanţi în fiecare an).
”Le reamintim elevilor înscrişi la proba online că, la această ediţie, trebuie să-şi creeze singuri conturile în LMS şi să aştepte validarea acestora, pentru a avea acces în spaţiile de concurs de pe platformă. Tutorialul probei online este afişat pe site-urile concursului şi a fost expediat, pe mail, tuturor celor înscrişi la această probă. De asemenea, la finalul probei, elevii îşi vor putea descărca diploma de participare personalizată şi vor primi automat evaluarea testului”, a precizat prof.Alexandru Mîță, organizatorul concursului.
Premiile la secţiunea franceză vor fi acordate cu sprijinul Ambasadei Franţei – Institutul Francez din Bucureşti, al Centrului Cultural Francofon de la Buzău, al Asociaţiei Profesorilor Francofoni din România – ARPF şi cel al editurii Art.
Zooku, consorţiu informatic – partener tradiţional al probei online, va asigura buna funcţionare a site-ului platformei de e-learning, care va trebui să suporte şi 1.000 de conexiuni simultane, în ziua de concurs.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Întâlnire eşuată: Aleşii PNL au boicotat din nou o şedinţă a Consiliului Judeţean

Consilierii liberali au boicotat pentru a doua oară ședința extraordinară a Consiliului Județean. Din cei …

ISJ Vaslui va marca 50 de ani de la înființare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui va marca sâmbătă, 17 noiembrie, 50 de ani de activitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *