duminică , 20 septembrie 2020, 02:21
Home / Local / Actualitate / Vaslui, gazdă excelentă pentru geniile lingvisticii

Vaslui, gazdă excelentă pentru geniile lingvisticii


Olimpiada Națională de Lingvistică a reprezentat o bună oportunitate în promovarea imaginii Vasluiului. Participanții au venit cu inima cât un purece la Vaslui, din cauza imaginii negative promovate la nivel central, însă au plecat acasă cu o altă concepție legată de oraș și de localnici.
”Am fost la un pas să renunțăm la participare, nemulțumită că Ministerul a ales Vasluiul pentru organizarea olimpiadei, însă nu regret că am venit aici. E un oras superb! Am văzut zone unice, care mi-au schimbat conceptele legate de Vaslui. Realitatea e cu totul alta! Păcat că nu este promovat mai mult acest oraș! Aveți cu ce vă lăuda. Braov!”, a spus o profesoară din Sibiu.
Și președintele de onoare al Comisiei Centrale, prof.univ.dr. Liviu P.Dinu, a remarcat frumusețea Vasluiului și căldura cu care a fost primit: ”Este ceva incredibil cum a fost organizată Olimpiada la Vaslui. Totul a fost impecabil, de la condițiile de cazare, la masă, până la desfășurarea olimpiadei. Felicitări, organizatorilor!”.
Președintele executiv, conf.univ.dr. Mina-Maria Rusu, inspector general în Ministerul Educației, se felicită că a ales să mute în premieră Olimpiada în afara Bucureștiului.
”Vă mulțumesc mult că v-ați oferit, este primul județ din țara asta care a rugat Ministerul să accepte ca județul să fie gazda unei astfel de competiții. Nu este un județ de top din punct de vedere economic, dar este în fruntea celor care au o inimă mare și care simt românește și trăiesc pentru această țară. Mai ales în anul Centenarului, a fost cea mai inspirată idee, aici, la Vaslui, să ne întâlnim. Vă mulțumesc din tot sufletul, dumneavoastră și autorităților locale”, a spus Mina-Maria Rusu.
Vasluiul a fost reprezentat anul acesta la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică de 11 elevi, o parte dintre ei primind premii speciale și mențiuni.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *