miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:52
Home / Local / Actualitate / Ziua de 9 mai a fost marcată la Muzeu

Ziua de 9 mai a fost marcată la Muzeu


Azi, la Sala Arta a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui a avut loc simpozionul științific ”9 mai-Triplă semnificație istorică”.
În deschidere, directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu, a mulțumit elevilor și profesorilor care au participat la activitățile organizate.
Dr.Constantin Constantin Corneanu, de la Muzeul Național al Pompierilor București, și dr. Alin Spânu, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București, au descris importanța zilei de 9 mai în istoria României și istoria universală, menționând faptul că: „Este o zi importantă atât pentru români, cât și pentru europeni. Pentru români, ziua de 9 mai are însă trei semnificații: este ziua declarării Independenței de Stat a României (9 mai 1877), este Ziua Victoriei aliaților împotriva nazismului (9 mai 1945) și este Ziua Europei (9 mai 1950), când a fost prezentată Declarația Schuman, ce a stat la baza înființării Uniunii Europene”.
Invitații au mai prezentat evenimentele care au avut ca rezultat declararea Independenței de Stat în Parlamentul României, dar și desfășurarea războiului ruso-turc, la care a participat și țara noastră, și la finalul căruia României i-a fost recunoscută independența. În final, s-a vorbit despre istoria Uniunii Europene și eforturile României de aderare, care au durat 11 ani.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *