marți , 19 februarie 2019, 09:27
Home / Local / Actualitate / Ziua de 9 mai va fi marcată la Muzeu

Ziua de 9 mai va fi marcată la Muzeu


Semnificația zilei de 9 mai va fi readusă în prim plan în cadrul unui simpozion științific, organizat de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”.
Sub genericul ”9 Mai-Triplă semnificație istorică”, dr.Constantin Corneanu, de la Muzeul Național al Pompierilor București, va vorbi despre ”Națiunile Unite și Marea Victorie (9 mai 1945). Evoluții politico-strategice și geopolitice postbelice”, iar dr.Alin Spânu, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București, și-a propus să aducă în discuție subiectul ”România între Războiul de Independență și Tratatele de pace (1877-1878)”.
Printre invitați se numără și senatorul Gabriela Crețu, care face parte din Comisia pentru Cultură și Media și din Comisia pentru Afaceri Europene.
”Data de 9 Mai are o triplă semnificație simbolică pentru România. Ziua Independenței sărbătorește proclamarea independenței statale la 9 mai 1877, un act ce reprezintă încununarea strădaniilor neamului românesc de a ieși de sub suzeranitatea otomană, când România devine stat independent. Ziua Victoriei – 9 mai 1945, este marcată ca fiind ziua în care Aliații din cel de-al Doilea Război Mondial au obținut victoria împotriva Germaniei naziste. Ziua Europei comemorează inițiativa lui Jean Monnet și a lui Robert Schuman, ministrul afacerilor externe din Franța. În anul 1950 cei doi au pus bazele colaborării cu cancelarul Germaniei, Konrad Adenauer, în spiritul înțelegerii și al bunei colaborări dintre Franța și Germania și a celorlalte popoare europene”, a declarat Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *