marți , 19 februarie 2019, 08:36
Home / Sport / Un agent de penitenciare, campion la culturism

Un agent de penitenciare, campion la culturism


Vasluiul revine în forță în circuitul național de culturism și fitness. Lotul de sportivi, pregătit de Emilian Știrbu, de la CS ”Vytrox Gym” Vaslui, a uimit asistența la Campionatul Național-Zona Moldovei și Bucovinei, de la Focșani.
Patru din cei cinci concurenți de la Vaslui au urcat pe podium.
Cea mai importantă performanță aparține sportivului Răzvan Bocancea, care a devenit campion la cultursim, categoria 80 kg, juniori mari.
”A fost o muncă grea, m-am pregătit încă din decembrie anul trecut pentru acest concurs. Am pornit la drum cu gândul să obțin locul 1 și să ajung campion regional. M-am pregătit exemplar și pot spune că pe scenă mi-a fost mai ușor, fiindcă am avut încredere în mine. Am parte de un antrenor de excepție, care m-a învățat fiecare pas, i-am ascultat toate sfaturile, lucru ce m-a ajutat să urc pe primul loc”, a spus Răzvan Bocancea, aflat la primul concurs de acest gen.
El speră să urce pe primul loc și la finala națională, din luna septembrie, de la Arad: ”La Campionatul Național din septembrie mă văd învingător. Am început pregătirea și muncesc din greu pentru a lua locul 1, să ajung campion național, să merg anul viitor la Mondiale din poziția de câștigător, de campion național. Este un vis al meu să ajung printre cei mai buni și să fiu mândru de mine”.
Tot pe primul loc a urcat și Maria Pavăl, la categoria wellnes. Însă, cea mai surprinzătoare apariție în concurs a fost a jurnalistei Aurina Petrea-Știrbu, care a devenit vicecampioană regională la body fitness.
”Mi-a plăcut întotdeauna să-mi depășesc limitele. Fitness-ul a fost pentru mine o provocare. Decizia de a face performanță, de a urca pe scenă a fost cel mai dificil moment. Apoi, totul a urmat de la sine. Pot să glumesc și să spun că am reușit pentru că nu am făcut altceva, decât să-mi ascult soțul-și acasă, și în sala de antrenament! Am respectat cu strictețe un program de antrenament, nutriție și dieta impusă de antrenor, adică de soțul meu, Emilian Știrbu. Curajul meu de a urca pe scenă și de a face performanță, deși am trecut de 40 de ani, le-a inspirat și pe alte tinere, care deja au venit la sală și și-au exprimat dorința de a munci și participa la concursuri. Toți cei care fac sport de performanță sunt deja câștigători și merită felicitați”, a spus Aurina Petrea-Știrbu.
Andreea Boț a devenit vicecampioană la bikini fitness, iar Eduard Coțofană a terminat concursul pe locul 5 la culturism, categoria +60 kg, juniori mici.
“Le mulțumesc pentru că au ales să le fiu antrenor, coordonator, mentor și îndrumător. Nu a fost o muncă ușoară, însă, împreună am reușit. Sunt mândru de ei. Este prima participare a unui lot din Vaslui la o competiție de culturism și fitness, organizată sub egida FRCF. A fost o muncă asiduă, de câteva luni. Nu vorbim doar de antrenamentele din sala de forță, la fel de importante sunt programul alimentar și de nutriție, menținerea greutății pentru păstrarea categoriei, pregătirea scenică și costumația. Toate aceste elemente au contat în pregătirea fiecărui sportiv în parte. Îmi doresc să fie un punct de plecare și pe viitor să reușim să lărgim lotul. Am încredere în toți sportivii, nu a fost deloc ușor, dar merită fiecare secundă de muncă. Mulțumim celor care ne sunt alături în drumul nostru spre performanță, Sala de forță Vytrox Gym și, nu în ultimul rând, Primăriei Vaslui, care sprijină sportul de performanță”, a precizat Emilian Știrbu.
Antrenorul celor cinci sportivi a mai spus că urmează trei luni de muncă asiduă, pentru ca la Arad să se atingă un alt obiectiv, acela ca Vasluiul să se regăsească pe podiumul național.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui, regina handbalului feminin

Școala ”Mihail Sadoveaanu” Vaslui a câștigat etapa municipală a Olimpiadei Gimnaziilor la handbal fete și …

CSM Vaslui, victorioasă la Suceava

CSM Vaslui s-a impus fără probleme la Suceava, câștigând la o diferență de 12 goluri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *