luni , 22 aprilie 2019, 00:15
Home / Local / Actualitate / Practică în Cipru

Practică în Cipru


Prin proiectul Eraasmus+, 17 elevi de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui au oportunitatea de a desfășura practică de specialitate în Cipru.
Timp de trei săptămâni, 14 elevi de la domeniul Turism și alimentație de la Liceul Tehnologic ”Ion Mincu” din Vaslui au posibilitatea de a-și desfășura orele de instruire practică la un hotel de cinci stele, ”St. George Hotel Golf & Beach Resort” din Paphos, Cipru. Acest lucru este posibil datorită proiectului Erasmus+ ”Building Bridges Between Education and Employment” (proiect cu numărul de referintă 2017 – 1 – RO – KA102 – 036680) , finanțat de Uniunea Europeană cu suma totală de 138 194 euro și care facilitează dezvoltarea abilitaților practice a unui număr total de 50 de elevi de la domeniile turism și alimentație și Estetica și igiena corpului omenesc , abilități ce vor facilita o mai bună incluziune pe piața muncii române și europene a tuturor beneficiarilor proiectului.
Acest prim flux de elevi, derulat în perioada 23.04. 2018 – 11.05.2018, oferă celor 17 elevi de la domeniul Turism și alimentație (clasa a X-a și a XI-a liceu și învățământ profesional) posibilitatea de a face cele 90 de ore de instruire practică într-o locație turistică foarte apreciată în Paphos, Cipru, hotelul ”St. George Hotel Golf & Beach Resort”.
Astfel 3 dintre elevi vor lucra pe partea de house keaping (cameriste), restul de 14 făcând practică în restaurantul hotelului pe meseria de Chelner – ospătar. Ei vor avea posibilitatea să își exerseze cunoștințele teoretice de specialitate, dar și pe cele de comunicare în limba engleză. Pentru a facilita contactul cu angajații hotelului elevii beneficiari ai acestui prim flux sunt însoțiți de un profesor de specialitate pentru disciplinele tehnice, în persoana doamnei profesor Robu Maria, dar și de un profesor de limba engleză, Păun Loredana, care este și coordonatorul proiectului pentru cei doi ani de derulare.
Prin această mobilitate ca parte integrantă a practicilor de formare profesională, dar și prin dobândirea de competențe cheie și de recunoaștere a rezultatelor învățării pe tot parcursul vieții , se asigură o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă a incluziunii conform obiectivelor Strategiei Europa 2020.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul promite mai multe camere de supraveghere

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat, într-o conferinţă de presă, că vor fi montate …

Video:Profesorul Vasile Ilie le-a prezentat copiilor povestea Muzeului din Sauca

Profesorul Vasile Ilie le-a prezentat copiilor povestea Muzeului din Sauca, aflat în fosta clădire a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *