luni , 27 mai 2019, 07:04
Home / Sport / Rezultate remarcabile pentru Liga de Est Cea mai bună senioară din Europa

Rezultate remarcabile pentru Liga de Est Cea mai bună senioară din Europa


La Maribor (Slovenia), România a scris o nouă pagină din istoria taekwon-do-ului, bifând o altă participare de excepție la un Campionat European. Lotul naţional, având printre antrenori şi pe vasluienii Mihai Hondru şi Marius Ionicescu, s-a clasat pe locul doi în clasamentul general, cu nouă medalii de aur, şase de argint şi 12 medalii de bronz.
În afară de cei doi antrenori, Vasluiul a mai avut încă 13 sportivi în lot, provenind de la CS “Liga de Est” (11) şi CS “Sulsa” (2).
Cea mai importantă performanţă a României a fost obţinută de Adelina Alicia Mihai. Vasluianca a fost declarată cea mai bună senioară din Europa, cu două titluri europene la luptă individual și tehnici speciale cu echipa, plus alte două medalii de argint la tehnici speciale și spargeri forță, individual.
Adelina Mihai mai are trei medalii de bronz cu echipa de spargeri forță, tull individual și tehnici speciale individual.
Un alt sportiv care a ”explodat” la Maribor este Mircea Hondru, campion european la tehnici speciale, seniori, individual. El a contribuit și la medalia de aur pe echipe la spargeri forță, alături de Dragoș-Iulian Chiriac, Georgian Manea și Ștefan Frățian.
Mircea Hondru, Marcel Miron și Ștefan Frățian au ajutat România în cucerirea titlului european pe echipe la tehnici speciale.
Georgian Manea a obținut argintul la spargeri forță seniori, individual, iar Ana-Maria Hăisan este vicecampioană europeană la spargeri forță junioare, individual.
Miruna Lupașcu a obținut argintul cu echipa de junioare la tehnici speciale și tull, iar Andrei-Ionuț Chiriac este vicecampion cu echipa de juniori a României la tull.
Bronzul la invidual a fost obținut de Andrei-Ionuț Chiriac (tehnici speciale seniori), Ștefan Frățian (tull seniori) și Dragoș-Iulian Chiriac (tull).
Mircea Hondru, Marcel Miron și Andrei Chiriac au contribuit la bronzul pe echipe la tull seniori, iar Andra Ghețeu și Miruna Lupașcu au făcut parte din echipa de bronz a României în proba de spargeri forță.
Miruna Lupașcu a mai obținut bronzul cu echipa de luptă tradițională, iar Andrei Chiriac a ajutat la bronzul pe echipe de la luptă juniori.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CSM FC Vaslui – FC Gârceni 2-1 (1-0)

FC Gârceni a fost învinsă de CSM FC Vaslui în ultimul minut al jocului, scor …

CSM Vaslui, premiată de FRH!

CSM Vaslui a fost premiată de Federația Română de Handbal, după ce a fost declarată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *