marți , 19 februarie 2019, 04:33
Home / Local / Actualitate / Week-end plin pentru pompieri

Week-end plin pentru pompieri


În weekend, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, în cooperare cu pompierii voluntari au intervenit la 19 misiuni, astfel: 11 misiuni ale echipajului de terapie intensivă mobilă pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă; 5 intervenții pentru localizarea și lichidarea unor incendii; 2 misiuni de transport a persoanelor la ambulanţă în municipiile Vaslui şi Huşi; o misiune de deblocare uşă, în municipiul Vaslui pentru facilitarea accesului personalului ambulanţei S.A.J. Vaslui, pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 68 ani căzută în bucătărie.
un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Garda de Intervenţie Negreşti, în cooperare cu pompierii voluntari din comuna Băceşti, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje, în localitatea Băceşti, comuna Băceşti, judeţul Vaslui. Au ars: 4 tone furaje; magazia de materiale în care erau depozitate: 300 kg grăunţe de porumb, 100 kg floarea soarelui, 100 kg făină de porumb. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate particulară, în municipiul Vaslui. Au ars: o uşă, un geam, 10 metri pătraţi de acoperiş pe astereală din lemn şi 100 kg de gunoi menajer. Au fost salvate casele din imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
Un echipaj de pompieri de la Secţia de Pompieri Huşi, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la un autoturism, în localitatea Oţetoaia, comuna Lunca Banului, judeţul Vaslui. Au ars: tapiţeria maşinii, bordul maşinii; o fereastră, o uşă, 2 metri pătraţi de acoperiş pe astereală de lemn, din apropierea autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric la un conductor electric defect.
Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, produs pe un teren viran, în municipiul Bârlad. Au ars 1200 metri pătraţi de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o locuinţă proprietate cu anexă gospodărească, în localitatea Igeşti, comuna Blăgeşti, judeţul Vaslui. Au ars 60 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn şi anexa gospodărească. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost depozitarea jarului în apropierea materialelor combustibile.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …