sâmbătă , 6 iunie 2020, 22:54
Home / Local / Actualitate / Copiii au luat cu asalt stațiile de pompieri

Copiii au luat cu asalt stațiile de pompieri


Ieri s-a dat startul unei noi ediții a Zilei Porților Deschise la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui. În perioada 16-20 aprilie, elevii vor putea fi vizita Detaşamentele de Pompieri Vaslui şi Bârlad, Secţia de Pompieri Huşi, Garda nr. II de intervenție Negreşti şi Punctele de Lucru de la Murgeni şi Ivăneşti.
Cu acest prilej, copiii şi elevii din unităţile de învăţământ din judeţ, şi nu numai, pot vizita aceste subunităţi de intervenţie, unde vor primi informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor şi informaţii referitoare la tipurile de misiuni la care participă pompierii. Ei vor avea deasemenea posibilitatea să vadă şi dotările ambulanţelor SMURD, cu explicaţii amănunţite din partea paramedicilor care le deservesc.
Tot în cadrul programului, reprezentanţii IJSU Vaslui vor desfăşura lecţii deschise la unităţile de învăţământ care au solicitat acest lucru, pentru ca elevii şi cadrele didactice să cunoască detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi pentru a-şi forma un comportament preventiv atât prin cunoaşterea tipurtilor de riscuri ce se pot manifesta în judeţului Vaslui precum şi a regulilor de comportament în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Veste tristă: Președintele în exercițiu al Rotary Club Vaslui a trecut la cele veșnice!

Cu tristețe și durere in suflete, cu regrete și păreri de rău, Guvernatorul Districtului Rotary …

Fostul episcop al Hușilor va fi cercetat în libertate

Fostului episcop al Huşilor Cornel Onilă va fi cercetat în libertate, după ce judecătorii Înaltei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *