marți , 19 februarie 2019, 04:29
Home / Local / Actualitate / Intervențiile pompierilor vasluieni în ultimele 24 de ore

Intervențiile pompierilor vasluieni în ultimele 24 de ore


În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, în cooperare cu pompierii voluntari au intervenit la 22 misiuni, astfel: 11 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă; două misiuni de recunoaștere a unităților de învăţământ de pe raza comunei Găgeşti; 4 intervenții pentru localizarea și lichidarea unor incendii; 2 misiuni de transport a persoanelor la ambulanţă în municipiile Vaslui şi Huşi; o misiune de deblocare uşă în municipiul Bârlad; o misiune de asanare în localitatea Rebricea, comuna rebricea, județul Vaslui, unde a fost descoperit un proiectil de 76 mm din al Doilea Război Mondial; o misiune de asigurare măsuri psi la un autoturism răsturnat pe DE 581. Autoturismul se afla răsturnat pe cupolă, în şanţul din partea dreaptă a sensului de mers cu scurgeri de carburant.
Incendii de vegetaţie uscată
miercuri, 11 aprilie, la ora 15.55, un echipaj de pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şuletea, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs pe un teren viran, în localitatea Jigălia, comuna Şuletea, judeţul Vaslui. Au ars 25 metri pătraţi de vegetaţie uscată şi 15 metri liniari de gard viu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
miercuri, 11 aprilie, la ora 16.28, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată (papură) produs în coada barajului Mânjeşti, de pe raza comunei Muntenii de Jos, judeţul Vaslui. Au ars 30 hectare de vegetaţie uscată, papură. Au fost salvate cele două stâni din imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
Incendii la depozite de furaje
miercuri, 11 aprilie, la ora 14.23, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje, în localitatea Odaia Bursucani, comuna Griviţa, judeţul Vaslui. Au ars 500 baloţi de fân. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
joi, 12 aprilie, la ora 16.03, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Garda de intervenţie Negreşti, în cooperare cu pompierii voluntari din comuna Dumeşti, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje, în localitatea Dumeşti, comuna Dumeşti, judeţul Vaslui. Au ars 3 tone furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *