luni , 25 martie 2019, 08:33
Home / Local / Actualitate / Concert de excepție la Vaslui

Concert de excepție la Vaslui

Primăria a continuat tradiția și a oferit vasluienilor un moment memorabil, care nu va fi uitat așa de curând. Vremea frumoasă a făcut ca la concertul pascal să se adune peste o mie de oameni, dornici de un spectacol de calitate.
Probabil unele dintre cele mai încântătoare prezențe ale scenei, Paula Seling, preotul Marius Ciprian Pop şi Corala Fantasia, coordonată de profesorul Vasile Negură, au inundat vechea cetate de suflet a lui Ștefan cel Mare cu sunete măiestre, parcă aruncate de îngeri, oferind un tablou incredibil, într-un peisaj mirific, precum cel al Curților Domnești de la Vaslui, chiar în perioada sfântă a sărbătorii Învierii.
Amfitrionii au uns până la lacrimi sufletele celor prezenți, dând viață unor elemente tradiționale, prin cele mai înduioșătoare piese din repertoriul muzical religios.
”Dincolo de dăruirea jertfelnică, regăsită în dragostea voastră, izvorâtă din mormântul cel plin de viață, Domnul Hristos ne răsplătește cu câte un Dar, iar Darul acela poate căpăta diferite forme. Astăzi, aici la Vaslui, în cetatea de suflet a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Dumnezeu a dat un dar, cel al întâlnirii dintre mine și dumneavoastră pe calea cântecului. Mulțumim Cerului pentru că a îngăduit să venim și să ne hrănim din frumusețea dumneavoastră sufletească. Mulțumim autorităților, care ne-au primit atât de frumos. Nu în ultimul rând, mulțumim acestor copii de la Fantasia, care au depus mărturie cu privire la dragostea față de Hristos”, a spus preotul Marius Ciprian Pop.
Din peisaj nu a lipsit profesorul Sorin Popoiu, meșterul slovelor, care a întregit prin vorbe bine alese frumusețea evenimentului.
”Emoțiile sunt prea mari pentru mine, după aceste clipe magnifice, care s-au derulat pe această scenă. Iubesc Vasluiul, vă iubesc pe dumneavoastră. Iubesc toate ținuturile din Vaslui, dar parcă mai presus de orice iubesc această zonă, Curtea Domnească, unde s-a creat istorie. Aici se întâmplă lucruri minunate. În această seară, cuvântul magic, îndreptat către Hristos, rugăciunea și cântul să vă umple sufletele de bucurie. Le mulțumim invitaților noștri și îi rugăm să ducă mai departe mesajul vasluienilor”, a spus primarul Vasile Pavăl.
Paula Seling a rămas impresionată de primirea oferită de publicul din Vaslui, invitând românii să viziteze acest oraș, încărcat de istorie.
”Azi a fost o zi binecuvântată, am cântat în faţa unui public extraordinar, în faţa Bisericii „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” din Vaslui, datorită domnului primar Vasile Pavăl şi a gazdei noastre, părintele Constantin Mogoş şi a întregii echipe. Dacă aveti drum prin Vaslui vă recomand să treceţi şi pe la Curtea Domnească, veţi fi profund impresionaţi! Dar întreg oraşul este o minunăţie! Cine vine o dată, sigur revine! Mulţumesc, totodată, părintelui Marius Ciprian Pop, pentru onoarea de a cânta împreună, mulțumesc corului Fantasia, o bucurie. Ce bucurie!”, a transmis interpreta la finalul concertului.
Concertul s-a încheiat în aplauzele spectatorilor, care au cântat împreună cu artiștii tradiționalul ”Hristos a Înviat!”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marș pentru viață, la Vaslui!

Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” …

Video:Un veteran de război din Miclești, a implinit 100 de ani

Autoritățile din comuna Miclești au ținut să-l sărbătorească pe veteranul de război Vasile Samoilă, ajuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *