luni , 21 ianuarie 2019, 05:01
Home / Local / Actualitate / Interventii ale pompierilor in perioada sarbatorilor pascale

Interventii ale pompierilor in perioada sarbatorilor pascale


Premergător și pe timpul Sfintelor Sărbători de Inviere a Domnului, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au desfăşurat 80 misiuni, astfel: 48 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă; două misiuni de recunoaștere a unităților de cult; 11 misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. la unităţile de cult pe timpul Invierii Domnului, în municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi oraşul Negreşti; 7 intervenții pentru localizarea și lichidarea unor incendii; 2 misiuni de transport a persoanelor la ambulanţă; o misiune de deblocare uşă în municipiul Huşi; o misiune de asanare în localitatea Crețeștii de Sus, comuna Crețești, județul Vaslui, unde a fost descoperită o grenadă în stare de funcționare, din al Doilea Război Mondial; o intervenție pentru asigurarea măsurilor p.s.i. la un meci de fotbal din liga a IV-a, pe Stadionul Municipal Vaslui; o misiune de recunoaştere şi apel umanitar la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, comuna Vutcani, județul Vaslui; din păcate, o misiune de privind activităţile specifice pentru acordarea onorurilor şi desfăşurarea ceremoniilor militare la funeraliile fostului commandant al Grupului de Pompieri ”Pudul Înalt” al județului Vaslui, colonel Galu Eugen; o misiune de salvare animale (cabalină); 4 alarme false .
joi, 05 aprilie, la ora 15.30, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fălciu, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje proprietatea lui C.T.A., în localitatea Copăceni, comuna Fălciu, judeţul Vaslui. Au ars 2 tone de furaje lucernă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
joi, 05 aprilie, la ora 21.45, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o locuinţă proprietate particulară, în municipiul Bârlad. Au ars 2 mp perete confecţionat din PAL, 1 mp de acoperiş pe astereală din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost degajarea de căldură a coşului de fum (burlan din tablă) amplasat lângă elemente combustibile.
vineri, 06 aprilie, la ora 11.22, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la un autoturism, în municipiul Bârlad. A ars instalaţia electrică şi compartimentul motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuit electric.
sâmbătă, 07 aprilie, la ora 23.03, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje, în localitatea Emil Racoviţă, comuna Dăneşti, judeţul Vaslui. Au ars 1 tonă de paie, 1 tonă coceni de porumb. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
duminică, 08 aprilie, la ora 02.20, patru echipaje de pompieri de la Detaşamentele de Pompieri Vaslui şi Bârlad, sub comanda inspectorului şef, colonel Blagoci Ghiorghe au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la fabrica de ulei, S.C. Mândra S.A., în municipiul Bârlad. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-au deplasat la faţa locului trei echipaje de stingere, autoscara mecanică şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă, cu 20 militari. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la Secţia Presă, cu posibilitatea de propagare la întreaga hală şi celelalte secţii ale operatorului economic. Flăcările au ars instalaţia electrică din secţie, o serie de echipamente tehnologice, şi mijloace de elevaţie, din fericire nu s-au produs victime. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuitul electric de la un cablu electric neizolat corespunzător sau defect;
luni, 09 aprilie, la ora 10.25, un echipaj de pompieri de la Secția de Pompieri Huși, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o magazie, anexă în gara CFR Huși. A ars magazia din lemn în totalitate, de aproximativ 8 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
luni, 09 aprilie, la ora 18.23, un echipaj de pompieri de la Detașamentul de de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs în balconul unui apartament, în municipiul Vaslui. Au ars diverse materiale textile și a fost degradată zugrăveala. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise, de la o lumânare.
marți, 10 aprilie, la ora 03.53, un echipaj de pompieri de la Secția de Pompieri Huși a intervenit pentru scoaterea unei cabaline de aproximativ 600 kg., căzută într-o groapă cu adâncimea de 2,5 metri, în localitatea Ghermăneşti, comuna Drânceni, judeţul Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *