miercuri , 19 iunie 2019, 07:31
Home / Local / Actualitate / Șeful ANAF a inspectat gropile de la Vama Albița

Șeful ANAF a inspectat gropile de la Vama Albița


Prefectul Eduard-Andrei Popica s-a întâlnit astăzi cu șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuț Mișa.
Cei doi au vizitat Vama Albița, pentru a găsi o soluție de reabilitare a infrastructurii rutiere din cel mai mare punct vamal pe granița de Est a Uniunii Europene.
”Infrastructura rutieră din punctul de trecere Albița este impracticabil, plin de gropi, și e nevoie urgentă de găsirea unei soluții legale, pentru a oferi condiții decente de trafic. Am trimis memorii la Ministerul Finanțelor încă din vara anului trecut și așteptăm o rezolvare a situației. Într-o primă fază a fost rezolvată problema infrastructurii informatice, fiind luată decizia de înlocuire a unităților de lucru, astfel încât să fie scurtați timpii de așteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. În ce privește infrastructura rutieră, în cel mult o lună, vom afla în ce condiții vor începe lucrările de reabilitare. Vama Albița este cuprinsă într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene și se așteaptă un răspuns de la Bruxelles dacă va fi sau nu acceptat la finanțare. În caz contrar, există soluția trecerii porțiunii de drum în administrarea Ministerului Transporturilor, pentru a fi reabilitat”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.
De la începutul anului și până în prezent, peste 360 mii de persoane și peste 22 mii de autovehicule au tranzitat Vama Albița.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *