marți , 19 februarie 2019, 08:16
Home / Local / Actualitate / Zeci de angajaţi ai Consiliului Judeţean, instruiţi profesional printr-un proiect european

Zeci de angajaţi ai Consiliului Judeţean, instruiţi profesional printr-un proiect european


Proiectul european ‘Calitate şi performanţă – strategie de management la Consiliul Judeţean Vaslui’, în valoare de circa 600.000 de lei, finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, a fost lansat, marţi, în prezenţa salariaţilor şi a conducerii instituţiei.
În cadrul proiectului, 50 de persoane din rândul conducerii şi al personalului de execuţie al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui vor participa la programe de formare profesională în domeniul managementului calităţii şi al performanţei, precum şi la un schimb de experienţă cu o entitate publică locală care a derulat deja un proiect similar.
‘A venit momentul să ne îndreptăm atenţia şi către altfel de proiecte decât cele care ţin de investiţii. Evident, este nevoie de infrastructură dar la fel de mult e nevoie şi de îmbunătăţirea performanţelor celor care lucrează în această instituţie, cu scopul de a oferi servicii cât mai bune beneficiarilor. Este un proiect binevenit şi sper ca la finalizarea lui, cu toţii să învăţăm anumite lucruri, iar asta să se reflecte în mod adecvat în activitatea noastră’, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
Proiectul lansat la Consiliul Judeţean este al doilea de acest fel din judeţul Vaslui.
‘Până acum, la nivelul judeţului Vaslui, un astfel de proiect mai este derulat la Primăria municipiului Huşi. Sperăm ca proiectul nostru să reprezinte un model de bună practică şi pentru alte instituţii publice. Practic, 50 de persoane din grupul ţintă îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele şi abilităţile, prin participarea la schimburi de experienţă şi cursuri de formare, obiectivul acestui proiect fiind optimizarea acţiunilor orientate către beneficiarii noştri’, a spus managerul de proiect, Loredana Fîntînaru.
Proiectul are o valoare de aproximativ 600.000 de lei şi se va derula pe o perioadă de 18 luni.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Noi imunizări împotriva gripei la nivel de județ

Cei 74 medici de familie vasluieni au primit peste 900 de doze cu vaccin antigripal, …

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …