luni , 25 martie 2019, 07:16
Home / Local / Actualitate / POMPIERII VASLUIENI SE RALIAZĂ ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAŢIONAL „ŞCOALA ALTFEL”

POMPIERII VASLUIENI SE RALIAZĂ ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAŢIONAL „ŞCOALA ALTFEL”


În cadrul acestei activități, în perioada 26 – 30 martie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, în intervalul orar 09.00- 16.00, în toate subunităţile de intervenţie.
Programul „Şcoala Altfel: Să Ştii Mai Multe, Să Fii Mai Bun!”, organizat la nivel național în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a unui orar special, format doar din activităţi cu caracter non-formal. Acesta îşi propune să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor preşcolari/elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional.
Ralierea instituției noastre presupune posibilitatea vizitării Detaşamentelor de Pompieri Vaslui şi Bârlad, Secţiei de Pompieri Huşi, Gărzii nr. II de intervenție Negreşti, precum şi Punctelor de Lucru de la Murgeni şi Ivăneşti.
Cu acest prilej, copiii şi elevii din unităţile de învăţământ din judeţ vor primi informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor, precum şi informaţii referitoare la tipurile de misiuni la care participă pompierii. De asemenea, aceștia vor avea posibilitatea să vadă şi dotările ambulanţelor S.M.U.R.D., însoțite de explicaţii amănunţite din partea paramedicilor care le deservesc.
Tot în cadrul programului, reprezentanţii I.S.U. Vaslui vor desfăşura lecţii deschise la unităţile de învăţământ care au solicitat acest lucru, pentru ca elevii şi cadrele didactice să cunoască detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi pentru a-şi forma un comportament preventiv atât prin cunoaşterea tipurtilor de riscuri ce se pot manifesta în judeţului Vaslui, cât și a regulilor de comportament în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marș pentru viață, la Vaslui!

Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” …

Video:Un veteran de război din Miclești, a implinit 100 de ani

Autoritățile din comuna Miclești au ținut să-l sărbătorească pe veteranul de război Vasile Samoilă, ajuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *