miercuri , 15 august 2018, 00:55
Home / Local / Actualitate / Ora pământului, marcată printr-un concurs de proiecte

Ora pământului, marcată printr-un concurs de proiecte


Vasluiul s-a alăturat campaniei globale ”Ora Pământului”, evenimentul devenind o tradiție. Primăria și zeci de tineri au ignorant frigul și s-au adunat în centrul orașului, pentru a manifesta grija față de Planetă și a face un angajament pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturale.
Tinerii, însoțiți de primarul Vasile Pavăl, și-au făcut simțită prezența în Centrul Civic printr-un marș, cu torțe, pe ritmurile fanfarei Rotaria, la care au participat și jucătorii de la HC Vaslui.
Deschiderea a fost făcută de elevul Alex Răileanu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”. A urmat un recital Fantasia, iar cele șase licee din oraș au participat la un concurs de proiecte.
Liceul ”Emil Racoviţă” a prezentat o scurtă piesă de teatru, elevii fiind îmbrăcaţi cu ţinute realizate din materiale reciclabile.
Liceenii de la ”Mihail Kogălniceanu” au organizat un Flashmob, iar colegii de la Liceul cu Program Sportiv au pezentat un sistem solar din globuri de polistiren și rochii din pahare de unică folosinţă.
Colegiul Economic ”Anghel Rugină” a venit în fața juriului cu o machetă, care prezintă centrul Vasluiului din materiale reciclabile.
Liceul ”Ion Mincu” a oferit o prezentare de modă, cu rochii din materiale reciclabile, iar Liceul ”Ştefan Procopiu” a întreținut atmosferă cu un montaj artistic.
Dintre cele șase proiecte, juriul l-a declarat câștigător pe cel al Colegiului Economic ”Anghel Rugină”.
Finalul manifestării a aparținut fanfarei Rotaria, pe perioada evenimentului Primăria Vaslui oprind iluminatul public din centru, ca un gest simbolic în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Greu să fii primar: ”E un post solicitant și obositor!”

Silviu Cătălin Luca, elevul care a câștigat competiția ”Primar pentru o zi”, inițiată de Primăria …

Sute de mâini în aer la concertul trupei Voltaj

Trupa Voltaj a umplut Piața civică a Vasluiului, aproape 10.000 de vasluieni asistând la un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *