duminică , 24 februarie 2019, 05:05
Home / Local / Actualitate / Ora pământului, marcată printr-un concurs de proiecte

Ora pământului, marcată printr-un concurs de proiecte


Vasluiul s-a alăturat campaniei globale ”Ora Pământului”, evenimentul devenind o tradiție. Primăria și zeci de tineri au ignorant frigul și s-au adunat în centrul orașului, pentru a manifesta grija față de Planetă și a face un angajament pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturale.
Tinerii, însoțiți de primarul Vasile Pavăl, și-au făcut simțită prezența în Centrul Civic printr-un marș, cu torțe, pe ritmurile fanfarei Rotaria, la care au participat și jucătorii de la HC Vaslui.
Deschiderea a fost făcută de elevul Alex Răileanu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”. A urmat un recital Fantasia, iar cele șase licee din oraș au participat la un concurs de proiecte.
Liceul ”Emil Racoviţă” a prezentat o scurtă piesă de teatru, elevii fiind îmbrăcaţi cu ţinute realizate din materiale reciclabile.
Liceenii de la ”Mihail Kogălniceanu” au organizat un Flashmob, iar colegii de la Liceul cu Program Sportiv au pezentat un sistem solar din globuri de polistiren și rochii din pahare de unică folosinţă.
Colegiul Economic ”Anghel Rugină” a venit în fața juriului cu o machetă, care prezintă centrul Vasluiului din materiale reciclabile.
Liceul ”Ion Mincu” a oferit o prezentare de modă, cu rochii din materiale reciclabile, iar Liceul ”Ştefan Procopiu” a întreținut atmosferă cu un montaj artistic.
Dintre cele șase proiecte, juriul l-a declarat câștigător pe cel al Colegiului Economic ”Anghel Rugină”.
Finalul manifestării a aparținut fanfarei Rotaria, pe perioada evenimentului Primăria Vaslui oprind iluminatul public din centru, ca un gest simbolic în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah

De astăzi, la Silver Mall se dă startul celei de-a patra ediții a trofeului ”Deliciosul …

Prefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB), după ce au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *