marți , 26 martie 2019, 00:13
Home / Local / Actualitate / Ora pământului, marcată prin cântec

Ora pământului, marcată prin cântec


Corala Fantasia a sărbătorit Ora Pământului prin energia cântecului. Evenimentul a fost inițiat de Madrigal, prin programul Cantus Mundi, și s-a desfășurat simultan în 28 de județe și peste 50 de localități.
La Vaslui, momentul s-a desfășurat în cadrul manifestării organizate de Primărie și a reunit prin cântec, în centrul orașului, cei peste 40 de copii ai coralei Fantasia, sub sloganul internațional ”Dăruiește naturii din energia ta!”. Sub coordonarea profesorului Vasile Negură, copiii au umplut orașul de energie prin propria lor stare de bine și prin căldura vocilor reunite.
”Fantasia a ținut să ofere o parte din sufletul ei, pentru a atrage atenția cu privire la ceea ce înseamnă generozitate și responsabilitate cu mediul înconjurător. Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică, iar afilierea Fantasiei la un proiect de responsabilitate socială este o normalitate, promovând deopotrivă mișcarea vocală și grija față de planeta noastră. Muzica noastră a reamintit tuturor că trebuie să fim responsabili, informați și educați în privința protejării resurselor pământului”, a declarat Vasile Negură, dirijorul Fantasiei.
Programul Național Cantus Mundi a fost înființat în anul 2011 la inițiativa reputatului dirijor Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal.
În 2014, Programul Național Cantus Mundi a devenit, prin Hotărâre de Guvern, o Direcție în cadrul instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
În 2018, anul în care România celebrează Centenarul Marii Uniri, Programul Național Cantus Mundi va însuma 4100 de dirijori și 250.000 de coriști din cele 41 de județe ale României.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Au început lucrările de asfaltare

Autoritățile din comuna Ștefan cel Mare anunță că au demarat investițiile de asfaltare a satului …

Accident spectaculos la Brodoc

Trei persoane au trăit un adevărat coșmar, după ce au fost victimele unui accident teribil, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *