luni , 24 septembrie 2018, 07:31
Home / Local / Actualitate / Liceenii negreşteni au marcat Zilele Francofoniei

Liceenii negreşteni au marcat Zilele Francofoniei


Francofonia a fost sărbătorită la Liceul ”Nicolae Iorga” Negreşti printr-o serie de activităţi organizate de profesorii catedrei de limba franceză şi de bibliotecarul Gabi Moga.
În perioada 17-22 martie 2018, profesorii de limba franceză au marcatZilele Francofoniei prin audiţii muzicale şi prezentări electronice, realizate de elevi, pe teme relevante pentru comunitatea francofonă: Les femmes – écrivains en France (XIX-XX siècles)-prof. Ana Maria Ştirbu; Balader dans le monde de la francophonie-prof. Simona Amitricioaei; Concurs de prezentări PPT despre francofonie, cântece și poezii în limba franceză- prof. Viorica Rotilă.
De asemenea, elevii s-au apropiat de cultura şi civilizaţia franceză prin vizionarea de filme, precum ”Ma vie de courgette” şi ”Sur le chemin de l’ecole”, şi prin participarea la un concurs de desene, având ca subiect ”Simbolurile Franței”, inițiat de prof.Alina Ipătioaie.
Limbă de circulaţie internaţională, încă din secolul al XVIII-lea, limba saloanelor culturale şi a elitelor, limba franceză reprezintă şi astăzi un util instrument de comunicare în spaţiul european, dar şi pentru lobby-ul politic la vârf.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *