duminică , 16 decembrie 2018, 19:29
Home / Local / Actualitate / Liceenii negreşteni au marcat Zilele Francofoniei

Liceenii negreşteni au marcat Zilele Francofoniei


Francofonia a fost sărbătorită la Liceul ”Nicolae Iorga” Negreşti printr-o serie de activităţi organizate de profesorii catedrei de limba franceză şi de bibliotecarul Gabi Moga.
În perioada 17-22 martie 2018, profesorii de limba franceză au marcatZilele Francofoniei prin audiţii muzicale şi prezentări electronice, realizate de elevi, pe teme relevante pentru comunitatea francofonă: Les femmes – écrivains en France (XIX-XX siècles)-prof. Ana Maria Ştirbu; Balader dans le monde de la francophonie-prof. Simona Amitricioaei; Concurs de prezentări PPT despre francofonie, cântece și poezii în limba franceză- prof. Viorica Rotilă.
De asemenea, elevii s-au apropiat de cultura şi civilizaţia franceză prin vizionarea de filme, precum ”Ma vie de courgette” şi ”Sur le chemin de l’ecole”, şi prin participarea la un concurs de desene, având ca subiect ”Simbolurile Franței”, inițiat de prof.Alina Ipătioaie.
Limbă de circulaţie internaţională, încă din secolul al XVIII-lea, limba saloanelor culturale şi a elitelor, limba franceză reprezintă şi astăzi un util instrument de comunicare în spaţiul european, dar şi pentru lobby-ul politic la vârf.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident rutier

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident petrecut în această dimineață în …

Corala Fantasia susține mai multe concerte în județul Neamț

Corala Fantasia va susține în acest weekend mai multe concerte de colinde în județul Neamț. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *