luni , 21 ianuarie 2019, 05:30
Home / Local / Actualitate / Cetățean american, prins cu ședere ilegală la Bârlad

Cetățean american, prins cu ședere ilegală la Bârlad


Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat un bărbat de 58 de ani din Statele Unite ale Americii, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 400 lei şi îndrumat către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de şedere, în calitate de membru de familie al unui cetăţean român.
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui au desfăşurat, astăzi, 21 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.
În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza municipiului Bârlad, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat în vârstă de 58 ani, din Statele Unite ale Americii.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, acesta a intrat legal în ţară şi nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Întrucât, este membru de familie al unui cetăţean român, bărbatul a fost consiliat şi îndrumat să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea reglementării situaţiei juridice.
Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.
Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *