joi , 21 martie 2019, 13:26
Home / Local / Actualitate / Micul Einstein din Vaslui!

Micul Einstein din Vaslui!


Alin Sava este elev în clasa a IX-a, la Liceul ”Emil Racoviță” (LER), din Vaslui, profilul matematică-informatică. La prima vedere nimic nu pare să îl deosebească de ceilalţi colegi de vârsta lui. Şi totuşi, după o discuţie de doar câteva minute, timiditatea şi stângăcia elevului sunt înlocuite de seriozitatea omului hotărât, determinat, însetat de cunoaştere, care vrea să fie mereu primul. Informatica este disciplina care l-a atras încă de la o vârstă fragedă şi susţine că această materie s-ar putea studia, măcar ca disciplină opţională, chiar de la ciclul gimnazial.
”La clase mici, şcoala nu oferă posibilitatea studiului acestei discipline. Poate ar fi o idee bună introducerea acestei materii, măcar opţional, cu toate că este un obiect greu, care le pune probleme chiar şi elevilor de liceu”, a spus Alin Sava.
Adolescentul a precizat că alocă aproximativ două-trei ore pe zi studiului şi că are timp şi pentru alte activităţi specifice vârstei: ”Pasiunea pentru Informatică a început în clasa a V-a, când am descoperit tainele acestei materii, la Palatul copiilor. Am continuat să studiez şi am ales să merg la clasa de Informatică de la LER, datorită domnului profesor Dan Pracsiu”.
Alin Sava s-a clasat primul din judeţ la olimpiadele de Chimie, Fizică, Matematică şi Informatică. El a declarat că pentru a avea timp să se pregătească şi pentru că îşi doreşte să studieze mai departe Matematica şi Informatica a ales să se prezinte doar la olimpiadele de la cele două discipline, care vor avea loc în perioada următoare la Constanţa şi Satu Mare.
”Anul trecut am fost pe primul loc la şase discipline, iar anul acesta am reuşit să mă calific la naţională doar la patru materii. Voi merge la olimpiadele de Matematică şi Informatică, pentru că acestea sunt materiile pe care vreau să mă axez şi pe viitor”, a completat Alin Sava.
Conducerea liceului vasluian este mândră că are un asemenea elev.
”Alin Sava este unul dintre copiii cu care noi ne mândrim. Acum a reuşit performanţa de a se califica la patru discipline şcolare la fazele naţionale ale olimpiadelor, iar acest lucru înseamnă muncă şi dăruire, atât din partea sa, cât şi din partea profesorilor care îl pregătesc. Sunt sigur că, la fel ca alţi elevi merituoşi de la liceul nostru, Alin va continua să facă performanţă. Este un copil a cărui poveste trebuie spusă, a cărui performanţă trebuie cunoscută. Îi urez succes!’, a declarat, Daniel Hulubei, directorul LER Vaslui.
Liceul ”Emil Racoviță” are cinci elevi calificați la faza națională a olimpiadei de informatică. Este vorba despre Alin Sava și Robert Gabriel Trifan, ambii de la clasa a IX-a, Lucian Constantin Isac, de la clasa a X-a, Radu Tănasă, de la clasa a XI-a, și Cătălin Iulian Ciocan, de la clasa a XII-a. Toți cei cinci elevi sunt pregătiți de profesorul Dan Pracsiu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Amenzi de 83.000 de lei pentru comercianții de tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *