luni , 25 martie 2019, 07:44
Home / Local / Actualitate / Cinci olimpici din aceeași clasă

Cinci olimpici din aceeași clasă


Liceul ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui bifează o nouă situație inedită. În premieră, aceeași clasă oferă cinci elevi calificați la faza națională a unei olimpiade școlare. Este vorba despre Radu Filipescu, David Cosmin Bejenariu, Teodor Mititelu, Alex Mihai Serafim și Tudor Alexandru Brânză. Cei cinci sunt elevi ai clasei a X-a A, profil matematică-informatică, și sunt calificați la faza națională a Olimpiadei de Informatică. Aceștia au obținut între 150 și 215 puncte, iar rezultatele lor nu sunt întâmplătoare. Anul trecut, elevii de la LMK s-au aflat tot în primii zece la faza județeană.
”Am mai avut câte doi elevi calificați la faza națională, însă cinci niciodată. Este una dintre cele mai bune generații cu care lucrez. Încă din clasa a noua mi-am dat seama de potențialul elevilor de la această clasă. Le-am și spus că va veni vremea când mare parte din ei vor participa la faza națională. Anul trecut, Radu Filipescu a obținut medalia de bronz la etapa națională, iar pentru acest an am mare încredere în elevi că vor veni cu noi rezultate remarcabile”, a spus Florica Ciurescu, profesoara care se ocupă de pregătirea olimpicilor la informatică.
De remarcat faptul că de la această clasă, la faza județeană au concurat zece elevi, care s-au regăsit în primii 11 elevi, primul loc aparținând elevului Lucian Constantin Isac, de la Liceul ”Emil Racoviță” (LER) Vaslui, cu cel mai mare punctaj din județ.
Din cei 11 elevi din județ calificați la faza națională de informatică, șase provin de la LMK, iar cinci de la LER.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marș pentru viață, la Vaslui!

Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” …

Video:Un veteran de război din Miclești, a implinit 100 de ani

Autoritățile din comuna Miclești au ținut să-l sărbătorească pe veteranul de război Vasile Samoilă, ajuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *