joi , 13 decembrie 2018, 19:39
Home / Local / Actualitate / Martie, lună dedicată Centenarului Marii Uniri

Martie, lună dedicată Centenarului Marii Uniri


Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui are parte de o lună martie încărcată cu evenimente. Instituția coordonată de Lucian Onciu va organiza o nouă ediție a expoziției “Ouă încondeiate și icoane”, în perioada 31 martie – 1 aprilie,.
Expoziția atelier va fi cu vânzare și mai cuprinde o expoziție de fotografie, o lansare a unui CD cu cântece de cătănie și un spectacol artistic susținut pe 1 aprilie de Grupul “Trei parale”.
“În anotimpul rece am luat decizia ca toate evenimentele să se desfășoare la Silver Mall. Sărbătorile de Paște din acest an sunt mai devreme și este posibil să fie un disconfort termic dacă am avea acțiunile în aer liber. Până la jumătatea lunii aprilie toate acțiunile vor fi organizate în interior”, a spus Lucian Onciu.
Luna martie este dedicată și centenarului. În data de 23 martie la Stănilești, 26 martie la Huși și 27 martie la Vaslui vor avea loc lansări de carte.
”Pe plan național, lucrurile legate de centenar merg foarte slab, dar noi trebuie să facem tot ce putem în județul nostru. În acțiunile noastre vom face apel la tot ce este patriotic, la tot ce ține de identitatea românească. Factorii cu răspundere în promovarea creației populare locale au pus la punct o strategie pe următorii cinci ani. Pe lângă cultură, vrem să promovăm și județul Vaslui. Am ajuns ca Europa să râdă de România, iar România să râdă de Vaslui. Sunt lucruri multe inventate despre județul Vaslui. Dacă ar fi publicate în presă și lucruri despre personalitățile locale acest lucru ar răzbate mai departe. Am făcut lansări de carte, simpozioane, avem 10 muzee sătești dar nu se interesează nimeni de nimic. Ar trebui să apară și aceste lucruri, pentru că se ajunge să își fie rușine că este din Vaslui”, a spus Dan Ravaru.
La Dănești, loc în care în Primul Război Mondial a fost refugiată Ecaterina Teodoroiu, Centrul Creației Populare, va organiza un simpozion dedicat momentului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarmii vasluieni au donat sânge

În această săptămână, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui au donat sânge …

Apă potabilă la robinet pentru locuitorii din satul Chircești

Locuitorii satului Chircești, comuna Miclești,vor avea apă la robinet. In prezența constructorului, a dirigintelui de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *