miercuri , 23 ianuarie 2019, 01:13
Home / Local / Învăţămant / Au boicotat degeaba!

Au boicotat degeaba!


Deși, zeci de cadre didactice au anunțat că vor boicota simularea de la evaluare națională, prima probă, cea la limba română, s-a desfășurat în toate școlile, fără probleme.
”Nu am avut probleme organizatorice, elevii susținând proba în condiții de examen, cu supraveghetori. Vom avea și profesori care să corecteze lucrările, afișarea rezultatelor fiind pentru data de 16 martie”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.
Prezența la proba la română a fost una foarte bună la nivel de județ. Din cei 4.239 de elevi de clasa a opta, 4.044 s-au prezentat la examen, procentul fiind de peste 95 la sută.
Astăzi este programată proba la matematică, unde conducerile școlilor vasluiene dau asigurări că nu vor fi probleme organizatorice.
Elevii nu pot contesta notele pe care le obțin la simulare. Ministerul Educației precizează că, în situații excepționale, notele pot fi trecute în catalog, dar „acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise” de către elevi.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea „unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *