miercuri , 19 septembrie 2018, 00:01
Home / Local / Învăţămant / Interes pentru poveștile lui Creangă

Interes pentru poveștile lui Creangă


Școala “Constantin Parfene” Vaslui a fost gazda și organizatoarea celei de-a 11-a ediții a Concursului național de creație literarâ și plasticâ “Ion Creangă-cel mai frumos mărțișor al românilor”.
Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă. Numai din județul Vaslui au concurat peste 300 de preșcolari, elevi și profesori.
Cei mai mulți participanți au optat pentru secțiunea de creație plastică, la care au avut de ilustrat o scenă din poveștile lui Creangă. Nu a fost neglijată nici secțiunea de creație literară în limbile română și engleză.
“Este o ediţie reuşită graţie efortului colegilor mei, care au organizat concursul în cele mai mici detalii. Toţi participanţii, elevi şi cadre didactice, au fost încântaţi de ceea ce le-am oferit şi mai ales de posibilitatea de a-şi pune în valoare talentul, fie că a fost vorba de creaţie plastică, fie de creaţie literară”, a declarat Nastica Olaru, directorul adjunct al Școlii ”Constantin Parfene”.
Cele două secţiuni ale concursului, de creaţie literară şi creaţie plastică, au solicitat creativitatea şi măiestria participanţilor pe o tematică desprinsă din minunatele poveşti şi povestiri ale lui Ion Creangă.
Luni, 26 martie, este programată premierea, completată de un spectacol artistic.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CJ Vaslui vrea bani pentru aparatură medicală la Ambulatoriu

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să atragă fonduri europene pentru achiziția de aparatură medicală la …

Pentru iubitorii de romane polițiste

Fost polițist și apreciat scriitor, bârlădeanul Marinel Gîlcă vine în fața publicului vasluian pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *