luni , 19 noiembrie 2018, 22:39
Home / Local / Actualitate / Dascălii boicotează simularea examenelor naționale

Dascălii boicotează simularea examenelor naționale


Profesorii vasluieni ameninţă că vor boicota simularea examenului de evalure naţională, care va debuta luni, 5 martie.
Cadrele didactice sunt nemulțumite pentru că nu găsesc dialog la Guvern şi la coaliţia politică de guvernare în privința legii salarizării.
La Vaslui a avut loc deja consultarea membrilor de sindicat, iar aceștia au strâns semnături, ajungându-se la cifra de 71 de școli în care simularea evaluării naționale va fi boicotată.
La Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui, 50 de cadre didactice au semnat că nu vor participa la simularea din 5 și 7 martie, însă vor fi prezente la activitățile curente, prevăzute în orarul gimnaziului.
În alte unități de învățământ, liderii de sindicat au amenințat dascălii, care nu sunt de acord cu boicotul, că numele lor vor fi postate pe rețelele de socializare, ca exemple de trădare sindicală.
Un alt cadru cadru didactic, care a făcut parte din echipa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) în perioada tăierilor salariale din Guvernarea Boc, și-a manifestat nemulțumirea față de legea salarizării.
”Sunt cadru didactic și sunt dezamăgită de conducerea școlii, deoarece în aceste momente nu sunt alături de noi, profesorii, care contestă legea salarizării. Am semnat pentru boicotarea simulărilor la clasa a VIII-a, pentru a ni se acorda drepturile salariale! Dacă nu suntem susținuți de către conducerea școlii și de către ISJ, eu renunț să fiu membru în Consiliul Consultativ al ISJ, și nu mai vreau să fiu profesor metodist al ISJ. Ramona, îmi cer scuze, dar nu cred că voi veni la inspecția pentru gradul I. M-am săturat de indiferența și atitudinea ISJ-ului manipulat de MEN! Doamnele mele directoare de ce nu aveți demnitate? Știți că vă respect! De ce nu sunteți alături de noi?”, a postat, pe rețelele de socializare, profesoara Monalisa Prelipcean.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Coregraful Gheorghe Ilașcu, sărbătorit la 80 de ani

Maestrul Gheorghe Ilașcu a avut parte de o surpriză din partea autorităților locale, la aniversare …

Cod galben de ninsori

Administratia Națională de meteorologie a emis atenționări Cod Galben de ninsori, lapoviță,ploi și intensificări ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *